Konu: Chapati
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 19:04   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chapati




Malzeme

- 3 su bardağı un

- 50 gr. Sana

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı ılık su



Hazırlanışı

Sana'yı tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.

Eritilmiş Sana'yı ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.
Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)

Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.

Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.
Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı Sana'ya kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.

Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan