Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ocak 2012, 14:23   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransız Senatör : Tasarıya Karşı Haçlı Seferi Yaparım




Fransa'da Ermeni tasarısının ocak ayı sonunda gündeme alınacak olması tartışmaları yeniden alevlendirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mecliste merkez partiler grubu UCR ile birlikte hareket eden Senatör Nathalie Goulet bir basın açıklamasıyla UMP vekili Valerie Boyer'nin gündeme sunduğu yasayı eleştirirken Türk derneklerini itidale çağırdı.

"HAÇLI SEFERİNE ÇIKACAĞIM"

Toplumsal hafıza kanunlarına karşı olduğunu vurgulayan Goulet, "Baskı uygulamaya yönelik bütün girişimler savunduğumuz davaya zarar verecektir. Demokrasilerde tartışmalar görüşlerle kazanılır. Boyer'nin tasarısına karşı Haçlı seferine cıkacağım"dedi. Fransa-Türkiye Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı iktidar partisi UMP vekili Michel Diefenbacher de muhalefetteki sosyalist partiyi 'yasanın seçime hizmet ettiğini söyleyip gene de evet oyu verdiği' için ikiyüzlülükle suçladı.

Le Monde TASARIYI KINADI

Ülkenin etkili sol gazetesi Le Monde da toplumsal hafıza kanunlarına karşı tavrını sürdürerek 'etkili oldukları tartışmalı ve araştırma özgürlüğüne darbe vuran' yasaları 'seçim amaçlı, cemaatleri ön plana çıkaran, tarihi siyasete malzeme yapan' metinler olarak değerlendirdi.

Kaynak : Ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver