Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
•400 gram temizlenmiş ananas
•200 gram brokoli (çiçek kısımları)
•150 gram dilimlenmiş balkabağı
•150 gram kereviz
•100 gram kırmızı polorosso (radika)
•100 gram beyaz hindiba
•70 gram sızma zeytinyağı
•Tuz
HAZIRLANIŞI
Beyaz hindiba ve polorosso’yu (radicchio) ayıkladıktan sonra büyük doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya aktarıp ince yarım ay doğranmış balkabağı, kereviz ve 20 gram sızma zeytinyağıyla yumuşayana kadar 7-8 dakika soteleyin. Brokoliyi buharda al dente haşlayın. Ananası kestikten sonra üçgen dilimleyin. Sos için 50 gram ananası zeytinyağı ve bir tutam tuzla karıştırıp blender’de çekin. Çiğ ve pişmiş sebzeleri üçgen kesilmiş ananasla karıştırıp hazırladığınız ananas sosuyla servis yapın.