mevcut meal kodunun daha yeni* daha geniş özellikteki hali üzerinde bugün öğleden sonra (uyanıp,kafam yerine geldikten sonra) çalışmaya başladım... ( geçen gün forum'da Ar-Ge bölümünde istenmiş-önerilmiş "Kur-an" kodu üzerine,eggdrop TCL olarak "tam" ordaki istenen özellikleri karşılamasada ,mühim bi kısmını (bana göre)
karşılayabilecek bi duruma getirmek üzere kolları sıvadım)
bugün tamamladığım kodun şu anki hali böyle :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ve tabiki "bitmedi*" henüz yazmam gereken 5-6 prosedür daha var. sanırım 500 satırın üstünü görecektir...
benim gözümü korkutan ve asıl sabır sınavı olacak işlere (txt dosyalarını hazırlamak -düzenlemek) henüz başlamaya vakit olmadı....
yarında bügünkü kadar PC başında geçirecek zamanım olursa (ve kafam yeteri kadar "zinde" olursa) kod yazımını bitirip.denemelerini, syntax check ve tabi hata ayıklamalarını (ki illaki olacaktır bu kadar "uzun ve karışık" bi kod söz konusuysa) tamamlayabileceğimi sanıyorum...
kodu yazmak (yani işin daha eğlenceli ve görece "daha kolay" kısmını bitirmiş olurum diye umuyorum) biterse asıl "olaya" txt. düzenleme,bulma,listeleme,düzen,sıra vermeye vs vs ... başlayabileceğim....
Şimdiden "sabırsız" arkadaşlarımıza "sabrın sonu Selamettir" diyerek boş yere buraya "hani nerde kaldı" "yapacaksan yap" vs vs gibi postlar atılmazsa ,onlara cevap vererek boş yere harcıyacağım zamandan tasarruf etmiş olurum,hemde moralimi,ruh halimi bozmadan "kendi kendime "hay nerden dedim,girdim bu olaya" demeden elimden ne kadar geliyorsa,ne kadar zaman ayırıp ,yapabilirsem o zamanda: bitirip (tabi deneyip) burdan paylaşmaya "niyet etmiş" bulunuyorum...
(benim tahminim birkaç haftaya ancak bitebilir...artık o kadar genç değiliz,belim ,bıkım ağrıyor,..gözlerim çok çabuk yoruluyor...hatta oturmaktan dibim ağrıyor... o nedenle yavaş yavaş.. telaşa mahal yok..)
Gazamız Mübarek ola...... gibisinden...duyurudur..