Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2013, 13:30   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyet Yufkalı İrmik Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
  • 1 yufka
  • 1 litre yağsız süt
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
  1. Yufka ve tereyağı hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Yufkayı yerleştirin.
  3. Ortasına muhallebiyi yayın. Yufkanın sarkan kenarlarını içe doğru kıvırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Not: 6 kişilik olan bu tarifte, porsiyon başına yaklaşık 160 kalori düşmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet