Taze İncir Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - •1 kilo olgun incir
•1 kilo toz şeker
•1 çay bardagı kadar su
•yarım limon suyu
•1 adet çubuk tarçın
Taze İncir Reçeli Yapılışı
İncirlerimizi ilk önce yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için bir kenara alıyoruz.Suyu iyice süzüldükten sonra 2'ye veya 3'e bölüyoruz veya hiç bölmeden bütün olarak tencereye alıyoruz.Ve üzerine toz şekerimizi,suyumuzu ve çubuk taçınımızı koyup kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Yalnız kaşıkla çok karıştırmayın çünkü incirler dagılabilir.Altını kapatmadan önce
limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kaynatın.Ve soguyunca kavanoza koyalım ve agzını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldıralım.