Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1 kg yeşil üzüm
2-3 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
750 g toz şeker
Hazırlanışı:
Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı üzümlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Metal kapaklı kavanozlara doldurun. Ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
Öneri: Arzu ettiğiniz miktarda çam fıstıklarını yağsız tavada kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Servis sırasında üzüm reçeline hazırladığınız çam fıstıklarını ekleyip karıştırın.
Not: Reçelinizi 1 kg sultaniye çekirdeksiz üzüm ile de hazırlayabilirsiniz.