Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2013, 15:24   #1
Çevrimdışı
oneofgirl
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhallebili İncir Tatlısı




Malzemeler
12 incir
1 kase ceviz
1 kabuk tarçın
1 su b. toz şeker

MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. mısır nişastası
2 çorba k. pirinç unu
1 pk. damla sakızı

S&#220
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
LEMEK İÇİN:

nar taneleri

Yapılışı
İncirlerin alt kısmından bıçakla çentik atıyoruz, cevizleri içine batırıyoruz. Fırın kabına incirleri diziyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerlerine serpiyoruz. Üzerine toz şekeri serperek döküyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıyoruz ve sıkıyoruz, tekrardan düzelterek incirlerin üzerini kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Son 10 dakika yağlı kağıdını açıyoruz ki üzeri kızarsın. Muhallebisini hazırlamak için, sütü rencereye döküyoruz. Toz şekeri, mısır nişastasını, pirinç ununu ilave ediyoruz. Damla sakızını 1-2 kaşık şekerle beraber havanda dövüyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Cam kaselerin zeminine 1 kepçe kadar muhallebi koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebiler kabuk bağlayınca üzerlerine birer tane incir koyuyoruz. Fırın kabındaki incir sosunu da üzerlerine döküyoruz. İsteğe göre soğuyunca dondurma koyarak da servis edilebilir. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet