Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2014, 18:56   #1
Çevrimdışı
Violent Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peynirli Kapama Börek Tarifi (Resimli)




Peynirli Kapama Börek Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 6 adet yufka, 1 su bardağı süt
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı+1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı su
    500 gram ufalanmış beyaz peynir
    1 demet kıyılmış maydanoz


Peynirli Kapama Börek Yapılışı

FIRIN tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Süt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine 4-5 çorba kaşığı gezdirin. 1 su bardağı sıvıyağ ve suyu karıştırıp, 2 adet yufkayı bu karışımla ıslatarak, ayrı ayrı rulo şeklinde sarın. Elinizle 10 cm uzunluğunda bölüp fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin. 4-5 çorba kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirin. Kalan 2 adet yufkayı da sıvıyağı su karışımı ile ıslatıp rulo şeklinde sarın ve elinizle 10 cm uzunluğunda bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı sütlü karışımdan gezdirin. Kalan 1 adet yufkayı tepsinin üzerine yayın. Kenarlarını içe doğru katlayıp sütlü karışımı sürün. Kare şeklinde kesip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.





 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan