Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mayıs 2014, 10:11   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Mutfağı'ndan Sabayon Tarifi Bisküvi İle





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Bisküvi için:

3 su bardağı un
270 gram tereyağı
2 su bardağı tozşeker

Sabayon için:

8 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı Prosecco şarabı (tatlı şarap)

Sabayon, Bisküvi Eşliğinde Yapılışı

DERİN bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, un ve tozşekeri yoğurun. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 2 mm kalınlığında açın. Bardak yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada sabayon için, seramik bir kabı kaynayan su tenceresinin içine koyun. Yumurta sarısı, tozşeker ve şarabı seramik kaba alıp, koyu bir kıvam alıncaya kadar 10-15 dakika çırpın. Kup bardaklarına, bardakların büyüklüğüne bağlı olarak 2 ya da 3 adet bisküvi yerleştirip, sabayonu paylaştırın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet