24 Ocak 2015, 00:57
|
#6 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Çocuğa patates artığı dayağı
Burger King gibi büyük bir fast-food markasının böyle bir haberle gündeme gelmesi marka değerini zedeleyeceğinden, müdürün işine son verilmesine çok şaşırmamak lazım ama tek hatalı müdür de değil. Evet inisiyatifini kullanabilir, isterse yemek verebilir, poşetlere doldurup diğer çocuklara da götür diyebilir. Daha önce bunu yapıp yapmadığını da bilmiyoruz ama bu ülkede hiç kimse Suriye'den gelen onca insanın, çocuğun sorumluluğunu üstlenmek zorunda da değil. Bu sorumluluğu büyük bir iş yaptığını zanneden hükümet üstlenecektir. Ben her sokak başında, otobüste, metroda, kaldırım kenarlarında, cafelerde, yol kenarlarında bu çocukları görüp de üzülmek ve vicdanımla baş başa kalmak zorunda değilim, kimse değil. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bahsetmiş, evet bir kere yardım ediyorsun, iki kere edersin, hadi üçüncü de selpak alırsın ama bu bir çocukla bitmiyor maalesef. 2 milyona yaklaşan bir Suriyeli nüfusu var şu an ülkemizde ve bunların çoğu da sokakta dileniyor, aç dolanıyor. Bu ağır yükü insanlara yükleyemez kimse, müdürün yaptığını da savunamam elbette ama bu gerçeği de unutmamak lazım. Yine maalesef ki kendi ülkesinde işsizliğe ve sokak çocuklarına sahip çıkamayan bir hükümet-sadece hükümetle de sınırlamamak lazım tabii-, ne cesaretle başka ülkenin çocuklarını getirip bu kargaşanın içine bırakıp kahramanlık yaptım diyor şaşılacak iş. Evet belki onları silahların namlusundan kurtardı ama şu an yaşadıkları da hayat değil. Keşke bir çocukla bitseydi de, biz de bu haberlere tanık olmasaydık.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |
|
| |