04 Ocak 2024, 15:10
|
#1 |
| Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yörük Kebabı
Yörük Kebabı Malzemeler 500 gr kuşbaşı eti
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet sivribiber
50 gr mantar
1 çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı yağ
50 gr haşlamış erişte
50 gr rendelenmiş kaşar
1/2 çay kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı sarımsak çeşni Yapılışı Soğan, kabak, sivribiber, mantar ve domates ufak küpler şeklinde doğranır. Yağ bir güvece konularak kızdırılır ve içerisine teker teker tüm sebzeler ilave edilir. En son kuşbaşı kuzu eti ve erişte ilave edilip, 5 dakika ocakta pişirilir. Tatlandırmak için içerisine sarımsaklı çeşni, biberiye ilave edildikten sonra güveç kaplarının içerisine alınarak üzeri kaşarla kaplanır. 15 dakika 150 derecelik fırında pişirilip, servis edilir. Afiyet olsun.
~alıntıdır~ |
|
| |