Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler
4adetkemiksiz tavuk kalça
0.5çay bardağızeytinyağı
1çay kaşığıkarabiber
1tatlı kaşığıkırmızı toz biber
1silme tatlı kaşığıtuz
İçi için:
1su bardağıpirinç(suda beklemiş, süzülmüş)
1yemek kaşığıdolmalık fıstık
1yemek kaşığıkuş üzümü
1adetkuru soğan
1çay kaşığıyenibahar
1çay kaşığıkarabiber
1su bardağısıcak su
2yemek kaşığızeytinyağı
1tatlı kaşığıtuz
Sosu için:
1çay bardağısu
1/2çay bardağızeytinyağı
1/2yemek kaşığıdomates salçası
Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır ?
1 - Piliç topkapı için geniş bir kabın içine zeytinyağını ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve açılmış tavuk butlarını bu karışıma güzelce buladıktan sonra üstlerini streç filmle örterek yaklaşık 30 dakika marina olmaları için bekletin.
2 - Yapışmaz tabanlı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın, kuş üzümlerini ekleyin ve dolmalık fıstıkları renkleri dönene dek kavurun.
3 - Ardından küp küp doğradığınız kuru soğanı da ilave edin ve soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp bol suyla yıkayın ve soğanların üstüne ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
4 - Baharatları da ilave ettikten sonra 1 bardak sıcak suyu ekleyin.
5 - Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısıp, iç pilav suyunu çekene dek yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.
6 - Tavuk butlarından birisini alın derisi altta kalacak şekilde yayın, üstüne hazırladığınız iç pilavdan koyun. Sarma gibi sardıktan sonra açılmaması için kenarlarından kürdan yardımı ile birleştirerek kapatın.
7 - Bir kasede sosu için gerekli olan; su, zeytinyağı ve salçayı karıştırdıktan sonra, fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üstüne gezdirin.
8 - Diğer tavukları da bu şekilde hazırlayarak bir fırın kabına yerleştirin. Piliç topkapı hazır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!