| Cevap: BenimMekan - Haksizlik
Ortada gerçek anlamda bir adaletsizlik olmuş olsaydı konu her iki tarafında bizim olduğu forumda tartışmaya açılacak şekilde onaylanmazdı.
Herkes elbette hakkını savunabilir şikayet ve önerilerini paylaşabilir. Ancak sunucumuzda hiçbir zaman bir kişinin hakkını başkasına yediren bir olayın içinde olmayız.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımız “Eski Dostlar Buluşuyor” kapsamında davet edilen isimlerden biridir ve yaklaşık 10 gündür aramızdadır.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise sunucumuz kurulduğundan bu yana sunucumuzda kullanıcılar tarafından da bilinen sevilen bir arkadaştır.
Hastalık ailevi meseleler geçim sıkıntısı Allah gecinden versin ölüm ya da benzeri sebeplerle uzun süre gelemeyen bu süreçte de nicki veya kanalı hakkında aksiyon alınabileceğini aklına dahi getiremeyen birçok kullanıcı olmuştur. Bu gibi durumlar her sunucuda yaşanan durumlardır.
Bazı arkadaşlarımızın IRC kuralları üzerinden yorum yaparken eksik baktığını da gördüm.
Her sunucunun /RULES açıklamasında yer alan temel madde şöyledir Tüm nick ve kanalların sorumluluğu kullanıcılara, hakları ise sunucuya aittir.
Sunucu gerekli gördüğünde ilgili nick ve oda üzerinde müdahale etme hakkını saklı tutar.
Bu kurala dayanarak
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi herkesçe bilinen bir nick başka biri tarafından kaydedilse
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nicki uygunsuz bir kişi tarafından kullanılsa
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nicki coder yetkinliği taklit edilmek için kötü niyetle sahiplenilse
Bu tür olaylar kullanıcılarımızın tepkisini çeker ve yönetim olarak müdahale etmemiz gerekir.
Bu konuda Sunucu Genel Sorumlumuz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yukarıdaki kural çerçevesinde değerlendirme yapmış ve kararını sunmuştur.
Herkesin görüş ve düşüncesine saygı duyuyoruz. Yönetim olarak aldığımız karar Nickin sunucuya aidiyeti bulunan asıl sahibine teslim edilmesi yönündedir.
Konu haksızlığa uğradığını düşünen arkadaşımız tarafından forumda açıldı ve tarafımızca herhangi bir taraf tutmadan tartışmaya açılması için onayladık. Yeterince tartışıldığını düşünüyoruz yönetimimiz bu konuda bir karar aldı bunu da sizlerle paylaşmış olduk. Konunun amacı dışında uzamaması için konuyu kitliyorum.
__________________ Bin cihana değişmem Şu öksüz Türk'lüğümü... |