Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2007, 14:31   #26
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Saddam'ın bakıcısı hapishane günlerini anlattı...

CNNTÜRK

ABD'nin devirdiği Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in sağlıklı olarak hayatta kalmasından sorumlu Amerikalı askeri hastabakıcı Robert Ellis, Saddam Hüseyin'in 'bir kitap kurdu olduğunu ve şaka yapmaktan hoşlandığını' anlattı.
Saddam Hüseyin'in idamının ardından, bugüne kadar bilinmeyen hapishane günleriyle ilgili ayrıntılar da günışığına çıktı.
Amerikan ordusu tarafından Saddam'a bakmakla görevlendirilen Kıdemli Çavuş Robert Ellis, CNN International televizyonuna devrik liderle birlikte geçirdiği zamanı anlattı.
''Saddam Hüseyin zamanının büyük çoğunluğunu başta Kur'an olmak üzere sürekli okuyarak ve dua ederek geçiriyordu, yazmayı seviyordu. Her gün yazdığı bir defteri vardı, kendisini ziyarete gittiğimde bana bazen okuyordu.'' "Onu öldürecekleri güne kadar hayatta ve sağlıklı bir biçimde tutmak.. İşte benim görevim buydu.." 2004 yılının Ocak ayından, 2005 Ağustosu'na kadar Saddam Hüseyin'in yanında olan bakıcısı Çavuş Ellis görevini böyle tanımlıyor.
Çavuş Ellis, kamuoyu tarafından bilinmeyen bir ayrıntıyı da muhabirlerle paylaşıyor:
"Hapisaneye nakledilirken yol kenarına konulan bir bombanın patlaması yüzünden neredeyse ölecekti. Bir defasında da ona ateş açmışlardı..." Devrik lider ve bakıcısı arasında zamanla bir yakınlaşma da doğmuş. Günde iki kez Hüseyin'i muayene eden Ellis, "Ona yardım etmek için uğraştığımı biliyor ve bana saygı duyuyordu" diyor.
Saddam Hüseyin, ülkesinin işgal edilmesiyle ilgili düşüncelerini de belki en yakınındaki Amerikan askeri olan Robert Ellis ile paylaşmış:
Bir gün yanındayken bana "Neden Irak'ı işgal ettiniz?" diye sordu. Elini bir makinalı tüfek gibi uzattı ve Başkanlık Sarayı'nı neden bombaladığımızı sordu.
"Irak'taki yasaların adil olduğunu ve silah denetçilerinin iddia edildiği gibi ülkede hiçbir kitle imha silahı bulamadığını söyledi" Peki dava süreci boyunca sert üslubu ve sinirli hareketleriyle dikkati çeken Saddam Hüseyin hapisanede nasıl bir hayat yaşıyordu?
"Yemeklerden artırdığı ekmek kırıntılarıyla kuşları besler, yetiştirdiği bitkileri sulardı. Küçükken çiftçilik yaptığını söylerdi ve bunu hiç unutmadı." Robert Ellis'i en çok etkileyen olaylardan biri de, Saddam Hüseyin'e 'Amerika'daki ağabeyinin öldüğünü ve Irak'tan ayrılmak zorunda olduğunu' söylediği zaman gerçekleşmiş.
Ellis, "Bana sarıldı ve artık senin ağabeyinim dedi" diye anlatıyor ve ekliyor, "İktidardayken yaptıklarıyla ilgili pişmanlık sergilemedi ve asla ölümden bahsetmedi..."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet