Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:34   #52
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müzesi’nin restorasyonunu halefine bırakmayacak. Sezer müzenin teşhir ve tanzimi için açılan ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı getirdi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müzesi’nin restorasyonunu halefine bırakmayacak. Sezer müzenin teşhir ve tanzimi için açılan ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı getirdi

Cumhurbaşkanının kim olacağı tartışmaları iyice yoğunlaşırken, mayıs ayında görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, Köşk’te bulunan Atatürk Müze Köşkü’nü baştan yaratıyor. Köşkün, teşhir ve tanzim projesi için ihaleye çıkılırken, ihaleye, “işi 50 günde bitirme” şartı yer aldı. Böylece, Sezer’in görev süresi dolmadan, iş bitirilmiş olacak. Sezer, bu şekilde Atatürk Müzesi’nin yenilenmesini, AKP tarafından getirilecek yeni Cumhurbaşkanına bırakmamış olacak. Cumhurbaşkanlığı’nın, “Atatürk Müze Köşkü Teşhir Tanzim Proje Uygulama İşi” ihalesi, geçtiğimiz hafta duyurulurken, ihale, bugün saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde yapılacak. İhaleyle, halen Köşk bünyesinde bulunan ve Atatürk’ün müzesi olarak kullanılan bölümün yeniden düzenlenmesi, teşhir kısmının genişletilmesi öngörülüyor.

YERLİ YATIRIMCI ŞARTI

İhaleye ilişkin olarak çıkılan ilanda, işin bitirilme süresi ile ilgili kriter dikkat çekti. Buna göre, işin bitirilme süresi, “yer tesliminden itibaren 50 takvim günü” olarak belirlendi. İlanda, yer tesliminin de ihale ile ilgili sözleşmenin imzalanmasından itibaren beş gün içinde yapılacağı vurgulandı. İhalenin tamamlanması ve sözleşmesinin imzalanması için yaklaşık 15 gün geçeceği tahmin ediliyor. Yer teslimi ile birlikte işin 50 günde bitirilmesiyle, Atatürk Müzesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevini yeni cumhurbaşkanına teslim etmeden tamamlanmış olacak.

İhale ilanına, ihaleye sadece yerli yatırımcıların katılabileceğine ilişkin de hüküm konuldu. İhale ilanında, işle ilgili muhammen bedel ise yer almadı.

Köşk’ün 2007 bütçesi 33.9 milyon YTL

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA bu yılki bütçeden, 33.9 milyon YTL’lik ödenek ayrılması öngörüldü. Söz konusu ödeneğin 17.8 milyon YTL’si personel giderlerine, 2.6 milyon YTL’si sosyal güvenlik kurumu primi giderlerine, 8.2 milyon YTL’si mal ve hizmet alım giderlerine, 800 bin YTL’si cari transferlere aktarılacak. 2007 yılı bütçesinden yatırımlar için ise 4.3 milyon YTL’lik kaynak ayrıldı. Söz konusu ödeneğin bir kısmı, Atatürk Müzesi’nin yeniden yapılandırılmasında kullanılacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet