Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:38   #62
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




ANKARA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Dairesi Şube ekiplerinin, başkente 100 kilometre uzaklıktaki Balâ İlçesi Büyük Boyalık Köyü’nde hasat dönemi tarlada çalışan traktöre kırmızı ışık cezası gönderdiği öne sürüldü.
Balâ İlçesi'ne bağlı Büyük Boyalık Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Birol Karakılıç, Trafik Denetleme Dairesi Şube Müdürlüğü’nden gönderilen trafik ceza tutanağı tebligatını teslim aldı. Karakılıç, tebligattaki ‘Trafik idari para cezası karar tutanağında’ yazılı ceza maddesi 47/1-b'den 06 VRY 35 plakalı traktörüne 101 YTL para cezasını görünce buna anlam veremedi. Karakılıç, Fahri Trafik Müfettişi tarafından Ankara’nın en lüks semti olan Gaziosmanpaşa Mahallesi Reşit Galip Caddesi'nde 47/1-b maddesinin ‘Işıklı trafik işaretlerinden kırmızı renkte geçmek veya sesli trafik işaretlerine uymamak' olarak öğrendiğinde şaşkınlığının arttığını söyledi. Birol Karakılıç, traktörü 2005 yılı mart ayında satın aldığını anlatırken, şöyle dedi:
“Satın aldığım bayii bunu Ankara'dan 100 kilometre uzaklıktaki köyümüze kamyonet kasasında götürdü. O günden sonrada bir daha Ankara'ya gelmedi. Trafik cezasının yazıldığı tarih hasat zamanı olan 13 Haziran 2006 olarak belirtilmiş. Hasat döneminde Ankara'da benim traktörümün ne işi var, böyle bir saçmalık olur mu?'' Karakılıç, geçen yıl da 06 VBK 35 plakalı traktörüne Gimat kavşakta ‘usulsüz park etmekten' ceza geldiğini ancak, Kurtuluş Trafik Ekipler Amirliği'ne bu tutanağı götürerek düzelttirdiğini belirtti. Karakılıç, üst üste gelen bu tür yanlış cezaların çevresindeki diğer kişilerin de başına geldiği için basına yansıttığını söyledi. Birol Karakılıç, şöyle konuştu:
“Köyümüzde yaşayan yaklaşık 400 kişiyi traktörünün cezanın yazıldığı tarihte köydeki tarlada çalıştığına dair şahit gösterebilirim. Zaten bu konuyu da mahkemeye intikal ettirerek, cezanın mahkeme kararıyla iptalini isteyeceğim ve neden bu tür hatalar yapıldığının sorgulamasının yapılmasını sağlayacağım. Bunu Türkiye’de yaşayan ve haksız yere trafik cezasına çarptırılan tüm vatandaşlar adına yapacağım.''

REŞİT GALİP CADDESİ NERESİ
Hatalı trafik cezası mağduru Karakılıç, trafik cezasını kesen fahri trafik müfettişi ve yetkililere seslenerek, “Ankara’da Reşit Galip Caddesi'nin nerede olduğunu dahi bilmiyorum ve merak ettim ilk fırsatta bu caddeyi görmek istiyorum'' dedi.
Traktör sahibi Birol Karakılıç, sahte plakalı araçlara dikkat çekerek bu konuda da suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Karakılıç, “Traktörümün tam hasat zamanı 100 kilometre uzaktaki bir tarladan Başkent'in en lüks caddelerinden biri olduğu belirtilen yolda kırmızı ışıkta geçmesi mümkün değil. Burada aklıma tek gelen ‘06 VRY 35’ yazılı sahte plakalı aracın Ankara trafiğinde dolaşıp- dolaşmadığı oldu. Lütfen yetkililer böyle sahte bir plakalı aracın olup olmadığını araştırsınlar'' diye konuştu.

Kaynak: DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet