Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:39   #66
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Arıtman, Dink'in öldürülmesinin ardından, zanlı Ogün Samast'ın memleketi olan Trabzon'da Vali ve Emniyet Müdürünün görevden alındığına işaret ederek, cinayetin Türkiye'yi içte ve dışta ciddi sıkıntıya soktuğunu ve sokacağını savundu.


“Cinayetin işlendiği İstanbul'un Vali ve Emniyet Müdürünü görevden almayı düşünüyor musunuz?” diye soran Arıtman, hedef haline gelen bir kişinin, talep etmese de koruma altına alınıp alınmamasında görev suistimali olup olmadığı, sorumlular hakkında yasal veya idari bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi istedi. Arıtman, şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

“Hrant Dink, yazıları nedeniyle ciddi risk altında olduğu konusunda İstanbul Valiliğine çağrılarak uyarılmasına rağmen neden koruma altına alınmamıştır?

İstanbul Emniyet Müdürü Celalletin Cerrah'ın, henüz soruşturma devam ederken söylediği 'Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, cinayeti milliyetçi duygularla işlemiştir' sözüyle ilgili yapılan idari ve yasal işlem var mıdır?”

Trabzon'da son yıllarda meydana gelen olaylar ve cinayetlerde güvenlik ve istihbarat eksikliği olup olmadığını soran Arıtman, Erdoğan'a, “Hükümetinizin sorumlu olduğunu düşünüyor musunuz, İçişleri Bakanını grevden alacak mısınız? İstifa edecek misiniz?” sorularını yöneltti.

Arıtman, Trabzon'un sosyal, ekonomik ve siyasal içeriğini saptayarak gerekli önlemlerinin alınıp alınmayacağı, işsizlik, yoksulluk, eğitimsizlik, halkın can ve mal güvenliğinin olmamasının tüm kentler için tehdit unsuru olup olmadığı konusunda Erdoğan'ın görüşlerini sordu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet