Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:40   #68
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Yargıtay Ceza Genel Kurulu,kapatılan DEHAP'ın eski Mardin İl Başkanı Rıdvan Olcasöz'ün, terör örgütü PKK Kongra-Gel'in Avrupa Birliği terör listesine alınması konusundaki sözlerini suç sayarak beraat kararını bozdu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu,kapatılan DEHAP'ın eski Mardin İl Başkanı Rıdvan Olcasöz'ün, terör örgütü PKK Kongra-Gel'in Avrupa Birliği terör listesine alınması konusundaki sözlerini ''suçu ve suçluyu övme'' olarak değerlendirerek, yerel mahkemenin beraat kararını onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesinin kararını bozdu.

Rıdvan Olcasöz, 13 Nisan 2004'te yaptığı basın açıklamasında, ''Son derece talihsiz olan bu kararın halkımıza hiçbir şekilde fayda getirmeyeceği ve tekrar çatışmalı bir sürecin başlayacağı yönünde bizleri kaygılandırmaktadır... AB'nin, ülkemizi on, on beş yıl öncesinin çatışmalı ortamına götüreceği bu kışkırtıcı kararını şiddetle kınıyoruz...'' ifadelerini kullandı.

Rıdvan Olcasöz hakkında, bu sözleri nedeniyle Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığınca, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun, ''suçu ve suçluyu övme'' başlıklı 312/1. maddesi uyarınca kamu davası açıldı. Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi, sadece ''demokratik ortamda düşüncelerini dile getirdiği, herhangi bir şiddette bulunmadığı ve suç unsurlarının oluşmadığı'' gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi. Mardin Cumhuriyet Savcısı'nın kararı temyiz etmesi üzerine dosya, Yargıtay 8. Ceza Dairesine geldi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, oy çokluğuyla hükmü onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise karara itiraz ederek, 8. Dairenin kararının kaldırılmasına ve yerel mahkeme hükmünün bozulmasına karar verilmesini istedi. İtirazı görüşen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını yerinde bularak, yerel mahkemenin beraat kararını onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesinin kararını oy çokluğuyla bozdu.

Genel Kurul, DEHAP Mardin İl Başkanı Rıdvan Olcasöz'ün sözlerini, 765 sayılı TCK'daki ''suçu ve suçluyu övme'' kapsamında değerlendirdi. Genel Kurul'un kararı, bağlayıcı nitelik taşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet