Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:42   #73
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, memuru ciddiye almayan hükümetin bunun karşılığını göreceğini belirterek, "Memuru ciddiye almayanı, memur da ciddiye almayacaktır" dedi


Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Başkanı Bircan Akyıldız, memuru ciddiye almayan hükümetin bunun karşılığını göreceğini belirterek, "Bir zamanlar, 'Beraber yürüdük bu yollarda' diyerek 5 yıldır Türkiye'yi kıvrandıranlar çok kısa bir süre sonra o yürüdükleri karanlık yolda 'Yalnızım dostlarım' şarkisiyla tek başina yürüyecekler" dedi. Konfederasyonun İl İstişare Toplantı'sında konuşan Akyıldız, kamu çalışanlarına ve memur sendikalarına karşı tutumu nedeniyle Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i eleştirdi. "Memuru ciddiye almayanı, memur da ciddiye almayacaktır" diyen Akyıldız, AKP hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısını bozmaya çalıştığı ve memursuz bir Türkiye yaratma gayreti içinde olduğunu iddia etti ve bu nedenle memurun hükümete tepkili olduğunu belirtti.


Yerel yönetim yabancı şirketle muhatap olacak


Yeni Petrol Yasası'nı da yabancı şirketlere tanıdıkları haklar nedeniyle eleştiren Akyıldız, yabancı şirketlerin bu yasayla elde ettikleri petrol gelirlerinin yüzde 70'i oranında vergi vereceklerini, gelirlerin yüzde 50'sinin de il özel idarelerine verileceğini kaydetti. Akyıldız, "Bu çalışma, yerel yönetimlere finans kaynağı sağlama açısından önemli bir adımdır. Yerel yönetimler merkezi yönetimlerden yetki almadan yabancılarla irtibata geçip istedikleri konuda rahat hareket etme imkanı sağlayacaktır. Böylece federal devlet yapısına bir adım dana atılacaktır" diye konuştu.


300 YTL zam talebi
Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, 2003 yılından beri Kamu-Sen'in uyarılarını dikkate almayan siyasi iradenin toplumsal olayların patlamasına neden olduğunu savundu. Ekonomideki büyümenin gençlerin işsizlik sorununa çözüm olamadıktan sonra hiçbir anlamı olmadığını belirten Akyıldız, Türkiye'nin AKP döneminde 137 milyar dolar borçlandığını açıkladı. Memur maaşlarının 2006 yılında reel olarak azaldığına dikkat çeken Akyıldız, Mart 2007'den itibaren kamu çalışanına 300 YTL seyyanen zam istediklerini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet