Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:43   #77
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Irak'ın kuzeyinin, Türkiye'nin hasmı olamayacağını belirterek, ''Kuzey Irak, Türkiye'nin gücü altında, Türkiye'nin bölgeyi tanzim etme imkanı altında olan bir alandır'' dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis toplantısına katılmak üzere kente gelen Ağar, konakladığı otelde gazetecilerin, Irak'ın kuzeyindeki gelişmeler hakkındaki sorularını yanıtladı.

Ağar, Türkiye'nin, AK Parti hükümeti döneminde bölgede inisiyatif kullanan, tanzim eden belirleme gücünden uzaklaştığını öne sürerek, Türkiye'nin, geleceğini gözetecek şekilde politika belirlemesi ve bunu uygulaması gerektiğini, ancak hükümetin bu noktada zafiyeti bulunduğunu iddia etti.
Koordinatörlüğe baştan bu yana karşı olduğunu söyleyen Ağar, şöyle konuştu:
''Türkiye,kendisine ait meseleleri, başka unsurlar aracılığıyla çözemez, çözmez. Tarih boyunca bu yola başvurduğunda, her seferinde zararlı çıkmıştır. Burada ortaya çıkacak olan tablo, bu gücü var edecek ve ortaya koyacak bir siyasi irade yoksulluğudur, yoksunluğudur. Sıkıntı oradadır, yoksa Türkiye, hiç kimseye ihtiyacı olmadan bu meseleyi çözer. Buna iyi niyetle, başka tür yardım etmek isteyen varsa, eder. Ancak Türkiye, üçlü koordinatörlük müessesesiyle, kendine ait meseleyi başkalarına havale edemez. Bu, Türkiye'nin gücüne zafiyet getirir.''

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet