Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:45   #81
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Çatışmada yakalanan pkk'lı terörist Saddam'ın polisi çıktı

Özgür CEBE DHA

BİNGÖL’ün Yayladere İlçesi’nde iki ay önce güvenlik güçleri tarafından 8 pkk'lı teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda sağ yakalanan ‘Tufan Oramar’ kod adlı Muhammed Mustafa'nın, Irak’ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin’in polisi olduğu öne sürüldü. Güvenlik güçlerine önemli bilgiler veren Mustafa, “Örgüt güçlü imajını vermek için bize sürekli eylem yaptırıyordu. Askerlerin geçiş yoluna mayın döşedik, askerler geçerken telsizle patlatmam istendi. Ama ben frekansı değiştirip mayını patlatmadım. Örgütün haksız yere askerlere saldırdığını gördüm'' dedi.
Yayladere kırsalında güvenlik güçlerinin pkk’lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda 8 terörist öldürülmüştü. Operasyonda Irak uyruklu olduğu anlaşılan Muhammed Mustafa ise sağ ele geçirilmişti. Sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanan Muhammed Mustafa güvenlik güçlerine verdiği ifadede, Saddam Hüseyin döneminde, polis olduğunu Irak’ta asayiş, hırsızlık ve cinayet olaylarına baktığını söyledi. Saddam’ın devrilmesinin ardından Kuzey Irak’ta, İran ve Türkiye’ye silah kaçakçılığı yaparken terör örgütü pkk’ya katıldığını anlatan terörist Mustafa, birçok silahlı eyleme katıldığını belirtti.

‘MAYINI PATLATMADIM’
Kandil Dağı’nda aldığı eğitimden sonra 11 kişilik grupla Bingöl kırsalına gönderildiğini söyleyen Mustafa, şunları anlattı:
“Kışın soba yaktığımız için sığınağın üzerindeki karlar sürekli eriyordu. Bu yüzden haftada iki kez sığınaktan çıkıp çevredeki karları sığınağın üzerine atıyorduk. Yayladere yolunda askeri araca yönelik eylem yapıldı. C- 4 düzeneğini telsizle piknik tüpe bağladık. Patlamada çok sayıda asker yaralandı. Açık Güney Karakolu’na saldırdık. Ben bu eylemde karakola roket attım. Pilavtepe Mevkii'nde askeri konvoya saldırı düzenledik. Örgüt, halen güçlü olduğu imajını vermek istediği için bize sürekli eylem yaptırıyordu. Şihan noktasına akşam saatlerinde mayın yerleştirdik. Sabah dürbünle bölgeye baktığımda askerlerin geldiğini gördüm. ‘Şoreş’ kod adlı kişi mayını patlatmam için bana telsizi uzattı, ben de patlamaması için frekansını değiştirdim. Bu kez telsizin bataryasını değiştirip tekrar bana verdiğinde ben yine frekans değiştirince askerler fark edip mayını etkisiz hale getirdi.''

‘3 GÜN AÇ VE UYKUSUZ KALDIM’
Yayladere’deki Güneşli Karakolu’na saldırı düzenlediklerinde, amaçlarının güvenlik güçlerinin ne tür karşılık verdiği ve helikopterlerin hangi alana asker indirdiklerini tespit etmek olduğunu belirten Muhammed Mustafa, şöyle devam etti:
“Kış üslenmesi için kazdığımız sığınaktayken sabah saatlerinde askerlerin tepeleri tuttuğunu gördük. Bizi fark ettiler ve çatışma başladı. Bulunduğum gruptan 8 kişi öldü. Ben hava karanana kadar saklandım ve sonra kaçarak Ali Sayanoğlu adlı köylünün evine sığındım. Bu kişi bizim bütün erzak ve malzeme ihtiyacımızı karşılıyordu. Sonra bazı örgüt mensuplarının öldürülmesinden sorumlu tutuldu. Ben de çatışmadan sonra ajan olarak bildiğim Ali Sayanoğlu’nun evine gittim. Teslim olmak istediğimi, ancak 3 günden beri uyumayıp aç kaldığım için 1 gün kalmak istediğimi söyledim. Ali Sayanoğlu, sabah evden çıkıp hemen döneceğini söyledi. Sonra askerler evin etrafını sarınca teslim oldum. Bize, Türk askerlerinin Kürtlere baskı yaptığı anlatılıyordu. Bölgeye geldiğimde böyle bir şey görmedim. Örgütün, haksız yere askerlere saldırdığını gördüm. Hasta örgüt elemanlarının acımadan çalıştırıldığını gördüm. Diş ağrısından kıvranırken beni de çalıştırdılar, bu yüzden kaçmaya karar verdim. Teslim olduğumuz taktirde askerlerin bize işkence ederek öldüreceği söylenerek kaçışları engellemeye çalışıyorlardı.'' Mustafa Muhammed hakkında önümüzdeki günlerde Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılacağı ve yargılanacağı belirtildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet