Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:46   #84
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye'de etkili olan kar yağışı, özellikle ulaşımı etkiliyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde toplam 3 bin 688 köy yolu ulaşıma kapandı.

Van'da 298, Hakkari'de 130, Ağrı'da 397, Bolu'da 351, Samsun'da 110, Ordu'da 169, Sinop'ta 180, Kastamonu'da 594, Ardahan'da 28, Iğdır'da 72, Bingöl'de 263, Erzincan'da 136, Erzurum'da 293, Muş'ta 200, Kars'ta 48, Tunceli'de 96, Çankırı'da 254, Bilecik'te 69 olmak üzere toplam 3 bin 688 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Bazı bölgelerde etkili olan tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Karayollarında durum

Yoğun kar yağışı, karayollarında da ulaşıma etkiledi. Karayolları 114'üncü Şube Şefliği yetkilileri Hakkari-Şırnak karayolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını açıkladı.

Yolun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Dağlıca, Şemdinli-Alan, Şemdinli-Derecik, Gürpınar-Yalınca ayrım Kanlıdere, Gürpınar-Yalınca, Hakkari-Çukurca ayrım Derehudutu'nun ulaşıma kapandığını da belirtti.

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz yolunda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle geçişlerin kontrollü olarak verildiği belirtildi. Kastamonu-İnebolu kara yolundaki Oyrak Geçiti'nde, yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olmaları istendi.

Eskişehir'de Karayolları ve Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri, Eskişehir-Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya, Bursa ve Bilecik kara yollarında, Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri de kent merkezindeki yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

Kar kalınlıkları ve hava sıcaklıkları

Kar kalınlıkları:

* Van'da 17
* Erzurum'da 40
* Erzincan'da 1
* Kars'ta 13
* Iğdır'da 19
* Ardahan'da 20 santimetreye ulaştı.

Hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere:

* Van'da eksi 3
* Erzurum'da eksi 16
* Erzincan'da eksi 8
* Kars'ta eksi 9
* Ardahan'da eksi 10
* Iğdır'da eksi 5 derece oldu.

Bu arada, Palandöken Kış Turizm Merkezi'ndeki kar kalınlığının da 72 santimetre olduğu bildirildi.

Eskişehir'de de kar kalınlığı 12 santimetre olarak ölçüldü. Öte yandan, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bolu'da 13 köye elektrik verilemiyor.

Samsun, Ordu ve Sinop'ta da, elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet