Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:46   #85
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




"Amerikalı petrol şirketinin yetkilileri geldi bana. Rezerv tespit ettiklerini, buna talip olduklarını söylediler. Çıkarılacak petrolden yüzde 50 pay vereceklerini anlattılar... Ben, Türkiye ile anlaşmamız olduğunu, Ankara'yla konuşmam gerektiğini söyledim. Bu cevabı sevmediler... Ankara lafını duyunca, gittiler. Bir daha gelmediler."
Kim anlatıyor bu anıyı?
Rauf Denktaş.

"Avrupa Birliği'nin ve ABD'nin gözü petrol yataklarımızda... Petrol, toprağımızda değil, karasularımızda... Bu yüzden Annan Planı imzalatılmak isteniyor. Çünkü Annan Planı, Ada'ya ait tüm doğal kaynakları 'ortak devlet' in denetimine bırakıyor..."
Bu laf kime ait?
Serdar Denktaş'a.

"Bundan böyle bir damla petrol, bir damla kandan daha kıymetlidir."
Peki bu laf kimin?
Winston Churchill'in.
1936'da söylemiş.

Ve bir haber...
Bizim basın pek alaka göstermedi... Bir haftadır "neden Ermeni olduklarını" anlatmaya çalışıyorlar... Meşguller.
Şöyle diyor o haber...
"İngiltere'nin Güney Kıbrıs'ta iki askeri üssü var. Ağrotur ve Episkopu üsleri... İngiliz Donanması'na ait Enterprises isimli denizdibi araştırma gemisinin, geçen şubat ayında, önce Limasol Limanı'na demirlediği, sonra denize açılarak, Ağrotur ile Episkopu üsleri arasındaki bölgede dip taraması yaptığı ortaya çıktı."

Toparlarsak...

Ne oldu iki gün önce?
Kıbrıs, Suriye, Lübnan, İsrail arasındaki bölgede, çok zengin petrol ve doğalgaz kaynakları olduğu ortaya çıktı... Aniden!
Rumlar anlaşma imzalıyor.
Şakır şakır.

Sanırım, şimdi biraz daha net anlaşılıyordur... Neden Annan Planı dayatıldı, neden illa referandum yapıldı, neden Denktaş ite kaka tasfiye edildi, neden Avrupa'nın coğrafi parçası olmayan Rum Kesimi AB'ye alındı, neden İngiliz üslerine kimse ses çıkarmazken, bizim askere taktılar kafayı? Sanırım anlaşılıyordur...

Uzattım, biliyorum... Dün ajanslara düşen üç haberi daha vereyim, bitiriyorum...

Bir... Türkiye, Rumlarla petrol anlaşması yapan Lübnan ile Mısır'a nota verdi.
İki... Referandumda "ortak devlet" için yüzde 65 oranında "evet" diyen KKTC halkı, bin pişman olmuş, son yapılan ankette, yüzde 65 oranında "hayır" diyor.
Üç... Geçti Bor'un pazarı, sür eşşeği Niğde'ye.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet