Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:49   #91
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Prof. Dr. Muammer Aksoy, katledilişinin 17. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Tören, Aksoy'un anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.


CHP Genel Sekreteri Önder Sav, burada yaptığı konuşmada, Aksoy'u her geçen gün daha büyük bir özlemle arayıp, derin bir sevgi ve saygıyla andıklarını söyledi.

“Acılar bölüşülerek azalır ama Aksoy'un acısı ne kadar bölüşsek de bir türlü azalmıyor” diyen Sav, Aksoy'un kaybı nedeniyle duydukları acının her geçen yıl biraz daha arttığını ifade etti.

Aksoy'un yerinin dolmadığını, doldurulamadığını vurgulayan Sav, Aksoy'un, verdiği demokrasi mücadelesinin, bilim adamlığının, yabancı petrol şirketlerine karşı yürüttüğü amansız mücadelenin, Türk öğretmen hareketine boyut kazandırmasının, 1960 Anayasası'nın hazırlanmasındaki ustalığının, avukatlık mesleğine katkılarının, demokratik ve laik hukuk devleti yolundaki savaşçılığının hiç unutulmayacağını kaydetti.

Sav, Aksoy'un durmadan, usanmadan yazıp, konuşup, mücadele ettiğine dikkat çekerek, ölümünün de yiğitçe olduğunu söyledi. Sav, “Aksoy, insanlara, topluma, kendisine inanan ve güvenen herkese lekesiz bir şöhret bıraktı” diye konuştu.

Muammer Aksoy'un demokrat, laik hukuk devleti ve Atatürkçü düşüncenin savunucusu; demokrasi ve cumhuriyetin niteliklerinden, çağdaşlıktan, insan hak ve özgürlüklerinden ödün vermeyen bir devrimci olduğuna işaret eden Sav, “Ne yazık ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti kendisine bu denli gönülden bağlı, ilkelerine bu denli sahip çıkan bir evladını koruyamadı, yaşatamadı. Bu, devletin 17 yıldır boynunda duran büyük ayıplardan biridir” dedi.

Emri verenler ortaya çıkarılmadan cinayetin aydınlatılmış sayılamayacağını belirten Önder Sav, Aksoy'u öldürenlerin Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri, devrimcileri yıldırıp, geriletemeyeceklerini kaydetti.

“ÇOK ÜZÜLÜRDÜ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da Aksoy'u “yiğit bir ulusalcı” olarak nitelendirdi. Aksoy'un bugün hayatta olması halinde çok üzüleceği gelişmeler yaşandığına işaret eden Özok, “Üzerinde özel olarak çalıştığı Petrol Yasası'nı görmüş olsa üzüntüsü kat kat artardı” dedi.

Aksoy gibi insanların ender yetiştiğini vurgulayan Özok, Aksoy'un bıraktığı ışıklı yolda ilkelerini yaşatacaklarını ifade etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, Aksoy'un ADD'nin kurucu genel başkanı olduğunu anımsattığı konuşmasında, Aksoy'un öldürülmesinin arkasındaki güçlerin, Türk ulusunu köle yapmak, Türkiye'yi sömürmek ve Atatürk'ten yedikleri tekmenin rövanşını almak isteyenler olduğunu savundu.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Hasan Ürel de “Hocamıza sıkılan kurşun ışığını alevlendirmiş, güçlendirmiştir. Bugün de ışığında ilerliyoruz” diye konuştu.

Türk Hukuk Kurumu Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, Aksoy'un arkasında bıraktığı ilkelerle azimle yürümeye kararlı olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Muammer Aksoy'un eşi Ülkü Aksoy ile törene katılanlar, Muammer Aksoy'un mezarına karanfiller ve yaktıkları mumları bıraktılar.


A.A

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet