Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:12   #101
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Dikmen'de taşlı sopalı yıkım direnişi

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki gecekonduların bir bölümünün yıkımı sırasında direnen mahalle sakinleri ile polis arasında arbede çıktı. Olaylarda, 3 kişi gözaltına alındı.
AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3. ve 4. etaplardaki yıkımı önceden planlanan gecekonduların boşaltılarak yıkılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde çalışmanın yapılacağı mahalleye geldiler.
Burada çok sayıda çevik kuvvet polisi ve panzerler eşliğinde yıkıma başlamak isteyen belediye ekipleri, mahalle sakinlerinin taşlı sopalı direnişiyle karşılaştılar. Bunun üzerine harekete geçen çevik kuvvet, olaya müdahale ederek, 3 kişiyi gözaltına aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bugün için yaklaşık 250 gecekondunun yıkımının planlandığını ve şu ana kadar 50’sinin yıkım işleminin tamamlandığını bildirdiler.
Yıkım çalışmaları devam ederken, mahalle sakinlerinin direnişi ve protestosu da sürüyor. Ellerinde sopa ve taşlarla Büyükşehir Belediyesi aleyhinde slogan atan mahalleliler, sokak aralarında kurdukları barikatlarla, yıkım ekiplerini engellemeye çalışıyorlar.
Bu arada, çıkan arbede sırasında İHA kameramanı Özgür Yurdakadim’in ayağı kırıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet