Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:12   #102
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hakan Şükür'e dolandırıcı şoku

Soner KOCAER DHA

ANTALYA'da tanıdığı bir arkadaşına vekalet vererek arsa ve konut işine giren Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Şükür, dolandırıldığı gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şükür'ün vekalet verdiği arkadaşı F.M.B. tarafından 588 bin 200 Euro ile 808 bin 750 YTL parasının dolandırıldığı iddia edilirken polis, F.M.B. ile 2 kişiyi daha gözaltına aldı.
Milli futbolcu Hakan Şükür'ün avukatı Melih Şahin, müvekkilinin dolandırıldığı iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Avukatı Şahin, Hakan Şükür'ün 1994 yılında arkadaşları vasıtasıyla Antalya'da yaşayan F.M.B. ile tanıştığını, emekli olduğunda Antalya'ya yerleşmeyi düşündüğü için de bu arkadaşının arsa ve konut alımı teklifine olumlu bakarak vekalet verdiğini söyledi. Milli futbolcunun, F.M.B.'ye 2 yıl boyunca arsa alımı için para gönderdiğini iddia eden avukat Şahin, bir süre sonra, alınan arsaların değer kaybettiği gerekçesiyle müvekkilinden habersiz satıldığını, ayrıca S.S. Su Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi kurularak ‘Hakan Şükür Konakları’ adı altında konut satışa çıkarıldığını, Şükür ve eşinin imzalarının taklit edildiğini belirtti.

AVUKATI: GÜVENMİŞ, VEKALET VERMİŞ
Milli futbolcu adına açıklama yapan avukatı, şunları söyledi:
“Hakan Şükür, 1994 yılında arkadaşları vasıtasıyla F.M.B. ile tanışmış. F.M.B. kendisini çok büyük bir işadamı olarak tanıtmış. Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyip Hakan bu kente geldiğinde kendisini ağırlayıp misafir etmiş. Bu şekilde müvekkilime güven sağlayan F.M.B. futboldan emekli olduğunda Antalya'ya yerleşmeyi düşünen Hakan Şükür'e arsa ve inşaat işine girmeyi teklif etmiş. Hakan da bunu kabul ederek kendisine vekalet vermiş. Hakan 2 yıl boyunca bu adama para göndermiş. F.M.B. ise bu paralarla 9 dönüm arsa almış, Hakan'a 6 dönüm aldığını söylemiş. Sonra da kısa süre bekletip bu arsayı değer kaybettiği gerekçesiyle önce kendi üzerine, ardından da yeğeninin üzerine geçirip, parça parça başka kişilere satmış. Bir kooperatif kurarak Hakan'ın ve eşinin imzalarını taklit edip Yönetim Kurulu toplantıları düzenlemiş arsa, daire satışları yapmış. Hakan bunları yeni öğrendi. Biz hemen Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Antalya 6'ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığımız dava da sonuçlandı ve Hakan Şükür'ün verdiği para ve vekaletname ile alınıp satılan 1 arsa ile 2 daireye tedbir konuldu.'' Antalya Emniyeti Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, savcılığın talimatı üzerine harekete geçerek Şükür'ün vekalet verdiği arkadaşı F.M.B. ile kurulan kooperatifin yönetiminde yer alan akrabaları M.G. ve A.T.'yi gözaltına aldı. Polisteki sorguları süren 3 kişi, yarın adliyeye sevk edilecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet