Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:13   #104
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Telefonu açık unutan Danimarkalı polisten Türk şoföre ırkı gaf!

Danimarka’da bulunan Glostrup karakolunda görevli iki polis memuru, Türk kökenli Tunçhan Turan’ı aradıktan sonra telefonu kapatmayı unutucunda, Türk şoför için "maymun, karakafa ve sahtekar" gibi ifadeler kullandı. Danimarka polisinin konuşmaları telesekreter tarafından da kaydedildi.
Danimarka’da yayınlanan "Haber" gazetesine göre, Glostrup polis merkezindeki iki polis, telefonla aradıkları 38 yaşındaki Tunçhan Turan’a ulaşamayınca kendilerini arama için Turan’ın telefonuna mesaj bıraktı. Ancak mesajı bırakmalarının ardından kendi telefonlarını kapatmayı unutan polisler aradıkları kişi ve arama nedenleri hakkında konuşmaya devam ederken, 38 yaşındaki Tunçhan Turan adlı Türk’ten sözederken Turan’ın adını kullanmak yerine "karakafa, maymun ve sahtekar" gibi ifadeler kullandı.
Otomobilini kayın biraderine ödünç veren Tunçhan Turan’ın kayınbiraderinin küçük bir trafik kazası yaptığı ve kaza ardından çarptığı kişiye kendi telefon numarasını veren Turan’ın kayınbiraderi çarptığı adamın telefon numarası yerine yanlışlıkla o kişinin ehliyet numarasını aldığı bildirildi. Kazayı kendi sigorta şirketine bildiren Turan’ın, çarptıkları adama ulaşabilmek için bağlı bulundukları polis karakolunu arayıp ehliyet numarasını vererek adamın adresini ve telefon numarasını almak istediği kaydedildi.

TELEFONU KAPATMAYI UNUTTULAR
Danimarka günlük gazetelerinden Ekstra Bladet gazetesinde yayınlanan habere göre, Glostrup polisinden bir yetkili Tunçhan Turan’ı arayıp kendisini aramasını belirten bir mesaj bıraktı. Ancak polis memuru, mesaj bitiminde kendi telefonunu kapatmayı unuttuğu için yanındaki bir başka polisle yaptığı konuşmanın tamamı da Turan’ın cep telefonuna kaydedildi.
Arayıp mesaj bırakan polisle konuşan bir başka polis memurunun olayı anlamaya çalışırken, Tunçhan Turan için "Karakafa maymun ve sahtekar" ifadeleri kullanması dikkat çekti. Polislerin kendi aralarında yaptığı konuşmada Turan’ın kayınbiraderinin, çarptığı adamı dolandıracağı suçlaması da getirildiği bildirildi.

'POLİSLER HAKKINDA DAVA AÇACAĞIM'
Tokatlı olduğu kaydedilen Tunçhan Turan ise cep telefonuna bırakılan mesajı duyunca kulaklarına inanamadığını ve olayı tam olarak anladıktan sonra şoke olduğunu söyledi. Danimarka’da hiç bir sosyal yardım almadan örnek bir vatandaş olarak yaşamaya çalıştığını ifade eden ve taksi şoförlüğü yaptığı bildirilen Turan, polisler hakkında dava açacağını kaydetti.
Olayın ardından Glostrup polisini arayan Turan’a, polisin, iddia ettiği ırkçı sözlerin sarfedilmediğini öne sürdüğünü, ancak polislerin kendi aralarındaki yaptığı konuşma cep telefonu kayıtlarında ortaya çıkınca ve Ekstra Bladet gazetesi tüm konuşma metnini sitesinde sesli bir videoda yayınlayınca, bu kez Turan’a istediği yere şikayet etmesini, şikayetten bir sonuç çıkmayacağını söylediği bildirildi. ANKA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet