Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:16   #111
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




MHP: Hrant Dink cinayetinin sorumlusu hükümettir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, gazeteci Hrant Dink cinayetinin sorumlusunun ülkeyi yönetin siyasi iktidar olduğunu savunarak, "Vatandaşın can güvenliğini temin edememiştir, gereken tedbirleri yeterince ve zamanında alamamıştır" dedi.
Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, "Dink cinayeti; siyasi bir cinayettir" görüşünü savunarak hükümetin sorumluluğunu kabul ederek hesap vermesi gerektiğini öne sürdü. Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun istifasını istedi.
Bu cinayetin hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde araştırılmasını, arkasındaki örgüt ve niyetlerin açığa çıkarılmasını ve suçluların adalete teslim edilmesini hükümetten istediklerini kaydeden Şandır, şöyle dedi:
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink cinayetinden sonra İstanbul Sanayi Odasındaki konuşmasında suçlu olarak milliyetçilik duygusunu ve milliyetçileri göstermiş, milliyetçilerin savunmasız insanları öldürdüğünü, katil, cani ve suçlu olduklarını iddia etmiştir.
Hrant Dink cinayeti gerçekleşeli 15 gün oluyor. Başbakan elindeki belge ve bilgileri yargıya vermek durumundadır. Hangi bilgi ve belgeye göre milliyetçilerin kafatası ölçerek savunmasız insanları öldürdüklerini açıklamak mecburiyetindedir. Ülkeyi yöneten insanlar karnından konuşmamalı, karanlığa kurşun atmak korkakların işidir." Erdoğan’ın, milliyetçileri suçlamak istiyorsa iddialarını ispatlamak zorunda olduğunu ifade eden Şandır, "Milliyetçilik duygusu ve Türk milliyetçileri adına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tarih, millet ve yargı önünde bu sözlerinden dolayı hesaplaşmaya davet ediyorum. İddialarını ispat edemediği takdirde kendisini müfteri olarak ilan edeceğim" dedi. Şandır, şunları kaydetti:
"Suçlu devlet mi hükümet mi? Vatandaşın can güvenliğini sağlamak sorumluluğu hükümetin değil mi? Bu çevrelerin ve bazı aydınların milliyetçileri ve milliyetçiliği suçlayan Başbakanın sorumluluğunu görmeyişleri ve fırsatçılık yaparak yeniden devleti suçlamaları ideolojik saplantı körlüğünün hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet