Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:17   #112
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Erdoğan: Cep telefonum gece yastığımın yanında durur Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim telefonum gündüz özel kalem veya korumamda durur ama gece hemen yastığımın yanında durur.
Çünkü biz devlet yönetiyoruz, sorumluluğumuzun gereği bunu yapmamız lazım. Bütün vali, bakan arkadaşlarımın da telefonu 24 saat açık olmalıdır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Sheraton Oteli’nde düzenlenen "KÖYDES Köy Altyapısını Destekleme Valiler Toplantısı"nda BELDES projesine de değinerek, yol ve su sorununun çözülmesi gerektiğine işaret etti.
Erdoğan, 10 bin nüfusun altındaki belediyelerde de su ve yol sorununun kalmaması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yoksa biz o küçük değerleri alt alta koyduk mu bu sefer bakıyorsunuz o küçük belediyelerde öncelikler değişiyor, yolu ve suyu bırakıyor, parayı nerede kullanacak? Personelin maaşı yetmiyor orada kullanır. O zaten senin asli görevin arkadaş, o sorunu çöz. Ne yapma? Fazla elaman çalıştırma ama sağ olsun ahbap, tanıdık orayı doldurursan, ondan sonra personelin maaşını ödeyemezsin. Nitekim biz bunları görüyoruz, siz benden çok daha fazlasıyla görüyorsunuz."

"BU, OTURDUĞU YERDEN PRİM DAĞITMAKTIR"
Başbakan Erdoğan, 10 bin nüfusun altında 2 bin 555 belediye olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yani bin 24 nüfuslu belediye olur mu ya! Bin 24 nüfusu olan belediye var.
Hangi zihniyet böyle bir yolu açmış, bunu anlamak mümkün değil. Bu, sadece oturduğu yerden prim dağıtmaktır. Buna ihtiyaç var mı yok mu. Bir yönetim anlayışında bu kadar siyasallaşma olur mu? İşte bu ülkeye bu bedelleri böyle ödetiyorlar. Bizim bunun önünü kesmemiz lazım. Onun için biz Belediye Yasası’nı çıkarırken hemen kıyametler koptu. Böyle yürümez bu iş. Doğru olan bunu yapmamız lazım. Yani bir muhtarlık olmayan yerleri biz kalkmışız belediye yapmışız, bırakılım onlar muhtarlık olarak devam etsin, çok daha verimli olur."

"BAKANIM GÜCENİR Mİ DEMESİN"
Valiler başta olmak üzere belediye başkanlarına, özel il idare yöneticilerine, kaymakamlara, muhtarlara büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Çünkü siz gören gözümüz, işiten kulağımızsınız; elimiz, ayağımızsınız.
Bakın benim telefonum 24 saat size açıktır. Yani hiçbir vali arkadaşım acaba ben Başbakan’ı ararsam, bakan bey gücenir mi demesin? Eğer bakana ulaşamıyorsa rahatlıkla bana açsın. Çünkü bu sorunların gecikmeye tahammülü yoktur. Anında bu adımları atmak durumundayız, bu işleri çözmek durumundayız ve bütün vali, bakan arkadaşlarımın da telefonu 24 saat açık olmalıdır. Bunu hep söylüyorum kendilerine, onun için burada da söylüyorum. Niye? Bizim 24 saat iletişimimizin olması lazım. Yoksa endirekt olarak telefonu özel kaleme bırak, önce özel kaleme ulaşsın, özel kalemden... Arkadaşlar benim telefonum gündüz özel kalem veya korumamda durur ama gece hemen yastığımın yanında durur. Çünkü biz devlet yönetiyoruz, sorumluluğumuzun gereği bunu yapmamız lazım." Türkiye’nin hizmet götürülmemiş en ücra köşesi kalmayıncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceklerini de söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet