Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2007, 00:57   #126
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hrant Dink cinayeti ile derin devlet arasında nasıl bir bağ kurulabildiğini anlayamadığını ifade ederken, “Ortada sahipsiz bir devlet var. Derinini, sathisini bırakın, ortada işlemesi gereken bir devlet yok. İhbar edilen bir cihnayet işlendi ama biz hala derin devleti tartışıyoruz" dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hrant Dink cinayeti ile derin devlet arasında nasıl bir bağ kurulabildiğini anlayamadığını ifade ederken, “Ortada sahipsiz bir devlet var. Derinini, sathisini bırakın, ortada işlemesi gereken bir devlet yok. İhbar edilen bir cihnayet işlendi ama biz hala derin devleti tartışıyoruz" dedi.


Deniz Baykal NTV’de katıldığı bir programda gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı.



SİSTEMLİ BİR KAMPANYA YAPILIYOR

Baykal, Hrant Dink cinayetinin ardından gündeme gelen 301. madde değişikliği konusunda, görüşlerinde bir değişiklik olmadığını dile getirirken, şöyle dedi:

“Parlamentonun yapısı ortada hükümet istediği yasayı şu ana kadar çıkarmıştır. Hrant Dink cinayetinin 301 için gerekçe yapılması çok yanlış ve sakıncalı bir yaklaşım. Bu konuda sistemli bir kampanya yapılıyor. Bu kampanyaya AKP boyun eğerse o kendi bileceği iştir. Bizim tavrımızda bir değişiklik yok. Bu Türkiye’nin hissettiği bir ihtiyaçtan değil, yurtdışındaki bazı merkezlerden empoze ediliyor."



GÜVENLİK GÜÇLERİ İFLAS ETTİ

Baykal, Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği “Derin devletö konusundaki soruları yanıtlarken, “Hrant Dink cinayeti ile derin devlet arasında nasıl bir bağ kurulabildiğini doğrusu anlamıyorum" dedi. Dink cinayetinin Türkiye’de güvenlik güçlerinin iflas ettiğini gösterdiğini savunan Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu derin devlet olarak nitelemek çok büyük saptırmadır. 11 ay önce yapılan ihbar niye değerlendirilmedi, bu insan niye korunamadı başbakan bunun hesabını vermemlidir. Bu cinayet emniyet teşkilatının içinde bulunduğu feci durumu ortaya koymuştur. Bu ihbar mektubu karşısında bir şey yapılmamışsa bu kadrolaşmayı yapıp Türkiye’yi yönetenler sorumlusudurlar. Emniyet genel müdürü aylardır yok, emniyetin başı yok. İçişleri bakanınmız Allah selamet versin. Türkiye’deki en önemli cinayetler onun zamanında işlendi. Muammer Aksoy’dan tutun Çetin Emeç’e kadar. Danıştay’daki saldırıdan, Hrant Dink cinayetine kadar. İstanbul bombalamalarına kadar hep bu bakan zamanında yapıldı. Emniyet kendi içinde görevinin gereğini yapacak bir kadrolaşmayı engellemiştir. Emniyet örgütü farklı sadakatleri, özlemleri olan kümelerin cirit attığı bir yer haline gelmiştir. Bunun sorumluluğu İçişleri Bakanı ve Başbakandadır."



EMNİYET’İN BİLGİSİNDE CİNAYET

Baykal, bu konuda bu hafta içinde bir Meclis Soruşturması açılması için önerge vereceklerini bildirdi. Bu olayın siyasi sorumluluğunun tartışma götürmeyeceğini kaydeden Baykal, “Siyasi sorumluluğun ötesinde bir de hukuki sorumluluk var. Bu görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak değilse nedir? Ceza kanunu niye yapılır. Burada bunun hesabını bir ceza hukuk sistemi soramazsa bunun kabul etmek mümkün mü?" diye sordu. Baykal, Hrant Dink cinayetinin emniyetin bilgisi dışında işlenmiş bir cinayet olmadığını ifade ederken, “Ortada bir cinayet var ve emniyetin bilgisi dahilinde işlenmiş, böyle bir şey olabilir mi? Vahim bir manzara. Bunun hesabının sorulması gerekir" dedi.



AKSU DERHAL İSTİFA ETMELİ

Deniz Baykal, artık bataklığı kurutmak gerektiğini, sineklerle mücadele döneminin bittiğini kaydederken, “Bataklık bu hükümetin zihniyetinden kaynaklanıyor. Emniyette kadrolaşma, tarikatleşme olur mu? Emniyette herkes istediği örgütlenmeyi oluşturuyor. TSK yıllardır bu tür olaylardan korunmak için önlemler aldı. Bu önlemleri bile yıllarca konuştular, eleştirdiler. Emniyet’te kendi rütbesi değil ayrıca başka bir hiyerarşideki konumu konuşuluyor. Emniyet örügütü felce uğratılmıştır. Derhal istifa etmelidir sayın bakan" diye konuştu.



CILKINI ÇIKARMADAN GÖĞ&#220
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
LEMELİYİZ

Baykal, Dink’in cenazesinde atılan sloganlarla ilgili bir soruyu yanıtlarken, bu sloganların içinde bulunulan ortamı değerlendirmeden, dikkatsizce ortaya konulduğunu, oysa bu konularda daha ağırbaşlı, daha soğukkanlı davranmaya ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Baykal, “Bunun artık cılkını çıkarmadan göğüslemeyi bilmemiz lazım. Türkiye’de herkes kendi kavgasını bunun üzerinden götürmeye çalışıyor" diye konuştu.



GANİMET PAYLAŞMASI ANLAYIŞI

Baykal, TBMM Başkanı Büalent Arınç’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak, “Başbakan Erdoğan’ın 5 yıl daha başbakanlıkta kalması" yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye için büyük önem taşıyor. Ancak AKP, parlamento çoğunluğunu yöneten dar kadronun bir ganimet paylaşması anlayışıyla konuyu ele alıyor. Millet de bunu seyrediyor. O olmasın ben olayım falan gibi bir anlayış üzüntü verici. Türkiye’nin ihtiyacı olan uzlaşma mecburiyeti de sayın başsbakan tarafından kavranmış değil. Uzlaşma başbakanın keyfi takdirine kalmış bir konu değildir. Sen istesen de istemesen de milletin oraya gönderdikleriyle uzlaşmak zorundasın."



SAPTIRMA GAYRETİ GÖRÜYORUM

Baykal, Hakkari Milletvekili Esat Canan’ın, ABD Büyükelçiliği’ndeki yemekte sarfettiği iddia edilen sözler ile ilgili soruya ise özetle şu karşılığı verdi:

“Manşetlere taşınan ve kamuoyunda heyecan yaratan belli bir sözdür. ‘PKK’nın de şehitleri var’ anlamına gelecek bir söz kullandığı iddiası var. Bu çok vahim bir iddia, böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil, bu lafı kim söylerse söylesin bunun gereğini yapmak boynumuzun borcudur. Konuyu o yemekte olan Onur Öymen’e sordum, ‘hayır böyle bir şey olmadı’ dedi. Tartışma buysa, manzara bu. Onun dışında parti içinde herkesin kendi duyarlılıkları, anlayışı olabilir. Barzani ile Talabani ile temas kurarak bölgede barış ve sükünetin tesis edileceğini ilişkin bir görüşü olabilir. Bunlar düşünce özgürlüğü çerçevesinde karşılanabilir. Ancak söylediği iddia edilen sözleri söylemiş olsaydı hiç kuşkususuz hemen gereğini yapardım. Kendisine de sordum ‘Orada herkesin şehidi var, o bölgeden de diğer bölgelerden giden insanlar da şehit oluyor’ anlamında konuştuğunu söylüyor. Burada bir saptırmanın, ilgi çekici bir durum ortaya koymanın gayretini görüyorum."



BUNLAR ANLAMSIZ ŞEYLER

Baykal, derin devlet konusunun yeniden sorulması üzerine de, bunların “anlamsız şeyler" olduğunu söyledi. Baykal,. “Ortada ciddi bir olay var. Sahipsiz bir devlet var, bu son olayların ortaya koyduğu. Derini, sathisini bırakın ortada işlemesi gereken bir devlet yok. Ortada ihbarını almış ama gereğini yapmamış bir hükümet var. İhbar edilen bir cinayet işlendi ama biz hala derin devleti tartışıyoruz" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet