Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 03:00   #148
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ogün Samast'ın cinayet sırasında üzerinde bulunan Turkcell hattın nerede olduğu sorusu hâlâ cevapsız. Yasin Hayal ve Ogün Samast arasında neler konuşulduğunun öğrenilmesi açısından kritik önemde olan söz konusu sim kart, Samast'ın yakalandığı Samsun Otogarı'nda bilinmeyen bir sebeple Telsim kartıyla değiştirilmişti.
Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı olay şöyle gelişti: Samsun'da yakalandıktan sonra İstanbul Emniyeti'nde sorgulanan Samast, kendisine üzerinden çıkan Telsim kartını nereden aldığının sorulması üzerine, hattının Telsim değil Turkcell olduğunu söyledi. Bunun üzerine Samsun'la irtibata geçen İstanbul Emniyeti ilginç bilgilere ulaştı. Samsun'da Samast'a üst araması yapan jandarma üsteğmeni, arama sırasında Telsim kartını yerde bulduğunu, Samast'a ait olabileceğini düşünerek aldığını söyledi. Samast'ın yakalanması sırasında orada olan emniyet yetkilileri ise Telsim kartı bizzat kendilerinin bulduğunu söyledi.

KART JANDARMAYA AİT

Bu ifadelerden kartın değiştirilmiş olabileceği sonucuna varan polis yaptığı incemelerde Telsim kartın Miraç A. ismine kayıtlı olduğunu öğrendi. Sorgulanan Miraç A. kartın olaydan çok önce Jandarma otogar karakolunda görevli olan, er Volkan V. tarafından kendi kimliği kullanılarak alındığını söyledi. Olayı doğrulayan Jandarma Er Volkan V. ise kısa bir süre önce kartı kaybettiğini öne sürdü.

Olayda ismi geçen kişilerin verdiği ifadeler, kartın değiştirilmiş olabileceği ihtimalini güçlendirirken, emniyet ya da jandarma yetkililerinden Samast'ın üzerinde olduğunu söylediği Turkcell sim kartın akıbetiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.



Yeni Şafak

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet