Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 03:00   #149
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kimliği saklı tutulan kadının, dokuz saat boyunca kamera görüntülerini izleyerek kıyafetleri ve eşgalinden Yasin Hayal'e benzediğini ileri sürdüğü ikinci kişiyle ilgili olarak Dink'in Avukatı Erdal Doğan SABAH'a açıklamalarda bulundu. Doğan, "Özellikle kamuya mal olmuş tanığın ve diğer gizli tanığın tespitlerini resmiyete döktük. Bazı gazeteler olayı tek kişinin üzerine yıkmaya çalışıyordu. Ancak kameralarda yapılan tespitler, bu cinayetin yanlız yapılmadığının kanıtı ve belgesidir" dedi.

"HEP YALNIZ DEĞİLDİ DEDİK"
Cinayetin ardından Dink Ailesi ile kendisinin, zanlı olarak tutuklanan Ogün Samast'ın yanlız başına olmadığı yönünde ısrar ettiklerini anlatan Avukat Doğan, "Zanlı diye yakalanan Samast'ın on dakikalık bir yer göstermesi ve verdiği ifadelerle 'fail budur' denmesini kabul etmiyoruz" dedi. Doğan şunları söyledi:
"Faillerin yakalanması ve soruşturmanın derinleştirilmesi bizim için çok önemli. Savcılığın da polisin de bu işin üzerine eğilmesi açısından belki faillerin yakalanması ve ifade alınması konusunda bir süre daha soruşturmanın gizli yürütülmesi o açıdan önem arzediyor. Biz yine müşteki ve ilerideki müdahil taraf olarak bütün tutanaklara şu anda sahip değiliz. Soruşturmanın tamamına hakim olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama bugün(dün) SABAH'ta da yer aldığı gibi olayın tek merkez, Ogün samast, üzerinden yürütülmesi tabi ki bizi de baştan beri rahatsız etti. Samast'ın ilişkilerinin araştırılması konusunda, İstanbul ayağında somut bir şeyler çıkmamış olması, Trabzon'daki bir mahalle delikanlısının bir refleksi olarak böyle bir eylemi yapmış olması ve milliyetçi bir refleks olarak gösterilmesi baştan beri bizi ve aileyi hep rahatsız etti. Eğer soruşturmada kaygı duyulacak bir noktaya gidildiğini görürsek kamera görüntüleri ve ifade tutanakları çerçevesinde daha açık konuşuruz. "
Olayın hemen ardından polisin aldığı bütün görüntüleri son bir hafta içerisinde sık sık izleme ve görüntüleri yan yana getirme fırsatları olduğunu kaydeden Doğan, "Tanığın ve diğer gizli tanığın tespitlerini resmiyete döktük. Sadece görüntülerde kalmadı. Tanıkların verdiği ifadeler, görüntüyle birleştirilip ifade tutanaklarına geçirildi. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet