Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 03:01   #152
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Anadolu Ajansı Kemer Yurt Muhabiri Leyla Yağmurlugil saldırıya uğradı.Dün akşam 19:15’te meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti

Mehmet Yenigün’ün imtiyaz sahibi olduğu Kemer Gözcü Gazetesi muhabiri, Ahmet Yenigün’ün yayınladığı aylık Kemer Aktüel Dergisi sorumlu yazıişleri müdürü ve Anadolu Ajansı Kemer Yurt Muhabiri Leyla Yamurlugil, dört gün once Kemer Gözcü Gazetesindeki işinden ayrılmak istediğini söyledi.

İddiaya gore, Kemer Gözcü Gazetesi yetkilileri, işten ayrılmak istiyorsa Anadolu Ajansı muhabirliğini de bırakması gerektiğini, bu imkanı kendilerinin sağladığını söylediler ve Yağmurlugil’in Anadolu Ajansı kimliğini istediler. Kimliğini bırakarak gazeteden ayrılan Yağmurlugil, işine devam etmeye çalıştı ve Anadolu Ajansı’na haber geçmeye devam etti.

Dün aksam saatlerinde gazeteden telefonla aranan Leyla Yağmurlugil’e, oturduğu kiralık evdeki eşyalarını derhal boşaltması gerektiği iletildi. Möbleli evdeki özel eşyalarını iki arkadaşıyla birlikte almaya giden Leyla Yağmurlugil’i yolda telefonla arayan Ahmet Yenigün, Kervansaray Sitesi’ndeki gazetenin önünde kendisini beklediğini söyledi. Burada şahitler önünde Yağmurlugil’e Anadolu Ajansı Muhabirliğinden istifa ettiğine dair bir dilekçe imzalatılmak istendi. Anadolu Ajansı muhabirliğine devam edeceğini söyleyen Yağmurlugil, gazeteden istifasını içeren dilekçede de kendi kendisini suçlayan ifadeler yazıldığını bunun çok mantıksız ve gülünç olduğunu bu yüzden hazır dilekçeyi imzalamayacağını gazeteden ayrılmak üzere kendi istifa dilekçesini yazarak getireceğini belirtti.

Leyla Yağmurlugil’in dilekçeleri imzalamaması üzerine “bizden ayrılan burada yaşayamaz.. Anadolu Ajansı sana bu kimlikle muhabirlik versin de göreyim. Burada bizim istemediğimiz kişi gazette, ajans muhabiri olamaz ” dedikten sonra, Yağmurlugil’den derhal evi boşaltmasını istedi. Gazeteyle aynı sitede bulunan evine giden Yağmurlugil, eşyalarını toplayıp çıkmak üzereyken eve giren Ahmet Yenigün’ün kardeşi, Kemer Gözcü Muhabiri Muammer Yenigün, “Ahmet abim (Yenigün) cep telefonunu istiyor” dedi. Leyla Yağmurlugil ise telefonu Ahmet Yenigün’ün ısrarla kendisine hediye ettiğini söyledi ve “Telefon benim adıma kayıtlı.. istiyorsan polise telefon et” diye cevap verdi. Muammer Yenigün’ün tehditleri sonunda “tamam çok istiyorsa Ahmet bey telefonu vereyim.. Ama iki gün sonra vereyim” demek zorunda kaldı.

Muammer Yenigün ise “Hayır şimdi vereceksin” diye Yağmurlugil’in üzerine yürüdü. Yağmurlugil, “Eğer bana vurursan olan biteni herkese söylerim” deyince orada bulunan iki gazete çalışanının yanında Leyla Yağmurlugil’in arkadaşları tarafından yatıştırılmaya çalışan Yenigün, genç gazeteciyi yumrukladı.

Dudağı patlayan ve burnu kanayan Leyla Yağmurlugil, hemen karakolu aradı ve eve gelen polislere sığındı. Saldırgan ise hala evin içindeydi ve kendisini karakola davet eden polislerin yanında Leyla Yağmurlugil’e tehditlerini sürdürdü.
Leyla Yağmurlugil’I hastanede muayene ettiren polisler, tarafların ve tanıkların ifadelerini aldıktan sonra zanlı Muammer Yenigün’ü serbest bıraktı. Taraflara ve tanıklara, 5 Şubat 2007 sabah saat 9:30 da savcılığa sevkedilmek üzere karakola gelmeleri söylendi.

Leyla Yağmurlugil tehditler yüzünden tedirgin olduğunu ama buna rağmen Kemer’de gazetecilik yapmak istediğini söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet