Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 12:39   #163
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Deniz Baykal'dan gündemi sarsacak iddia...
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin medya üzerinde baskı kurduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise gazete patronlarına üç kez şantaj yaptığını ifade etti.


NTV'nin sorularını yanıtlayan Baykal, Erdoğan'ın bir süre önce "Gazete patronlarının dosyalarını inceliyorum, elimizde onların dosyaları var' dediğini anımsattı. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, 'ne biliyorsanız söyleyin' dedik. 'Şimdi söyleyemem, konu olgunlaşsın öyle söyleyeceğim' dedi. Bu şantajdır. Bir Başbakan'ın şantaj etmeye hakkı var mı? Üç kez, Başbakan gazete patronlarına, 'Görüşeceğiz arşiviniz elimdedir, günü geldiği zaman bunu çıkaracağım' dedi. Bütün bunlar devlet imkânlarının, bilgilerinin belli amaçlarla birtakım yerlerde biriktirildiği ve kullanıldığı kaygısını ortaya koyuyor. Bunun iktidarın bilgisi dışında olmasını düşünmek mümkün değil."

Tablonun yakışıksız ve hukuka aykırı olduğunu söyleyen CHP lideri Deniz Baykal, "Bu konudaki şikâyetlerimiz ortada. Meclis'teki bütün çalışmalarımızda bunu biz demeç konusu olarak anlatıyoruz. Bunun çözümü millettedir" dedi.

Deniz Baykal, "Maliye Bakanı'nın bir şantaj histerisi oluşturduğuna dair haklı bir kuşku var" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet