Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 04:15   #171
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bu da küresel ısınmanın MEYVESİ
Küresel ısınma nedeniyle yeryüzü son 400 yılın en sıcak dönemini yaşarken, bu değişim mevsimleri ve bitkileri de etkiliyor. Sinop’un Durağan ilçesinde, kış mevsiminde meyve veren incir ağacı görenleri hayrete düşürüyor. İlçeye bağlı Boyabükü Köyü eski Köy Deresi mevkiinde incir ağacının Şubat ayında meyve vermesi büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten 35 yıllık ziraat teknisyeni Lütfi Şimşek, şunları söyledi:

Bir an önce tedbir alınmalı
“Bunca yıllık meslek hayatımda böyle bir olay görmedim. Gerçekten inanılmaz bir durum. Mevsimine aylar varken aşırı sıcaklar yüzünden kara kışın tam ortasında ağaçlar çiçek açıp meyve veriyor. Dünyayı tükenmez ve bozulmaz zanneden insanoğlu, doğanın dengesini bozdu. Ve bunun olumsuz örneklerini burada olduğu gibi görüyoruz. İleride bizleri nelerin beklediğini artık tahayyül bile edemiyorum. İnsanoğlu acilen doğaya verdiği zararı görüp önlemini alsın. Yoksa dünyanın çivisi çıkacak.”

Mevsimine aylar varken aşırı sıcaklar yüzünden kara kışın tam ortasında ağaçlar çiçek açıp meyve veriyor. Sinop’un Durağan ilçesinde ağaç dallarında yeşil inciri gören köylüler, “Hayatımızda böyle bir şeye rastlamadık” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler


yeniçağ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet