Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 04:17   #175
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Fransa'nın başkenti Paris'te polisin dün terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik operasyonlarından sonra, Belçika'da da çeşitli sorgulama ve operasyonlar yapılıyor.

Fransa'da tutuklanan "üst düzey" örgüt üyeleri arasında, terör örgütünün "Avrupa sorumlusu" olarak tanıtılan Rıza Altun'un da bulunduğu, Belçika'daysa "terör örgütü komutanlarından" Canan Kurtyılmaz'ın tutuklandığı öğrenildi. Bu teröristin, Fransa'nın talebi üzerine tutuklanarak Paris'e gönderildiği belirtildi.

Belçika'da, terör örgütü üyelerinden eski DEP milletvekilleri Remzi Kartal ve Zübeyir Haydar'ın sorguya çekildikleri de bildiriliyor.

Paris'teki operasyonlar sonunda, aralarında terör örgütünün "önemli yöneticilerinin" bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı, bazı belge ve bilgisayarlara el konulduğu, çeşitli silahlar ele geçirildiği belirtiliyor.

Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, “organize suç” ve “kara para aklama” suçlamaları yöneltiliyor.

Terör örgütü yandaşlarının, örgüte karşı düzenlenen operasyonlara Fransa, Belçika ve çeşitli ülkelerde tepki çağrıları yaptıkları gözlemleniyor.

PKK yandaşları Fransa'da gösteri yaptı
Terör örgütü PKK yandaşları, Fransa'nın başkenti Paris'te gösteri yaptı. Gösterinin, örgüte yakınlığıyla bilinen "Kürt Kültür Merkezi"ne polisin dün baskın yapmasını protesto etmeyi amaçladığı bildirildi. Söz konusu merkezin önünde başlayan ve Republique Meydanı´nda sona eren gösteride, terör örgüt elebaşı lehine sloganlar atıldığı görüldü.

Paris'in çeşitli banliyölerinde dün düzenlenen operasyonda, terör örgütüne mali destek sağladıkları şüphesiyle 13 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon çerçevesinde Paris'te yaşadığı belirlenen bir kadın, Brüksel'de gözaltına alınmıştı. Polisin "Kürt Kültür Merkezi"ne baskının, terör örgütüne maddi destek sağlayan ve örgütün Avrupa´daki üst düzey sorumluları olduğu tahmin edilen kişilere karşı Paris'in çeşitli banliyölerinde düzenlenen operasyonlar çerçevesinde yapıldığı tahmin ediliyor.

'organize suç' ve 'kara para aklama' suçlamaları
Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, 'organize suç' ve 'kara para aklama' suçlamaları yöneltiliyor. Fransız basını, gözaltına alınanların uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları olasılığının da ciddi biçimde araştırıldığını belirtiyor.

Paris'teki operasyon, geçen yıl iki PKK'lı teröristin döviz bürosunda kaynağını açıklayamadıkları 200 bin avroyu dolara çevirmek isterken gözaltına alınmaları sonucu başlatılan soruşturma çerçevesinde düzenlenmişti. Fransa'da terör örgütü PKK´nın faaliyetleri 1993 yılında yasaklanmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet