Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 04:19   #180
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, PKK terörü konusunda Türkiye’nin beklentilerini karşılayacak bazı gelişmelerin söz konusu olabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD ziyaretinin ilk gününde Beyaz Saray’da ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile biraraya geldi.

Abdullah Gül, ayrıca, Kerkük’teki referandum konusunda ABD’li yetkililerin, kendisinin söylediği herşeye hak verdiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili tasarının kabul edilmesine karşı da Washington’ın üstüne düşeni yapacağını söyledi.

Gül’ün, Dick Cheney ile görüşmesinde, enerji konularının özellikle gündeme geldiği ve iki devlet adamının harita üzerinde boru hatları ve enerji güvenliğini ele aldığı bildirildi.

RICE’LA GÖRÜŞECEK
Gül, bugün de Türkiye saatiyle 19:00’da ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice ile görüşecek. Rice görüşmesinde, PKK sorunu, Irak’taki gelişmeler, İran ve Ermeni soykırımı tasarısının gündeme gelmesi bekleniyor. Gül, Çarşamba günkü temaslarında da Ermeni tasarısının engellenmesi için kongrenin önde gelen isimleriyle görüşecek.

Bakan Gül, 8 Şubat’ta New York’a geçerek BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşecek ve Dış Politika Konseyi’nde konuşma yapacak. Dışişleri Bakanı Gül’ün 9 Şubat Cuma günü Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.
(ntvmsnbc)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet