Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 23:42   #188
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Banka memurundan milyon YTL'lik zimmet


Fahrettin GÖK/VAN, (DHA)


VAN’da bir banka şubesinde memur olarak çalışan M.Ü., 1 yıl içinde kendi hesabına geçirdiği 1 milyon 290 bin 500 YTL ile ortadan kayboldu. Banka Genel Müdürlüğü’nden gelen müfettişin incelemesi sonucu ortaya çıkarılan vurgunun ardından M.Ü., banka müdürüne zimmetine para geçirdiğini yazdığı bir mektup bıraktıktan sonra kayıplara karıştı. Banka Müdürü Erol İmamoğlu Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Van, bir banka şubesinde müşteri hesaplarında yapılan vurgunla çalkalanıyor. Bankada memur olarak çalışan M.Ü., 2006 yılı içinde müşteri hesaplarından ve bankanın hesabından 1 milyon 290 bin 500 YTL’yi kendi adına açtığı hesaba aktardı. Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü’nden gelen bir müfettiş yaklaşık 3 gün süreyle bankanın hesaplarını inceledi. Müfettişin yaptığı inceleme sonucunda, banka hesaplarında vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine bankada çalışan tüm memurların hesapları incelemeye alındı. 31 Ocak tarihinde Müdür Erol İmamoğlu’nun odasına giren M.Ü., kimsenin olmadığını bir sırada, masaya yolsuzluk yaptığına ilişkin not ve istifa dilekçesini bırakarak ortadan kayboldu. M.Ü.'nün bıraktığı mektupta, “Ben, bankanızdan 2006 yılında bu kadar yolsuzluk yaptım. Onun için istifamı veriyorum'' dediği belirtildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Mektubu okuyan Banka Müdürü Erol İmamoğlu, büyük bir şok yaşadı. Avukatı ile birlikte bugün Van Cumhuriyet Savcılığı’na giden müdür İmamoğlu, M.Ü.’nün vurgunu yaptığını açıkladığı bir ‘itiraf’ mektubu bırakarak ayrıldığını ve yaptıkları tüm araştırmalara rağmen kendisine ulaşamadıklarını belirterek, suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesiyle harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, M.Ü. hakkında yakalama müzekkeresi çıkartarak, paranın başka bir bankaya aktarılmış olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlattı. Van Cumhuriyet Savcılığı ayrıca, kayıplara karışan M.Ü.’nün mal varlığına tedbir koyarak, şahsın yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Bürosu’na talimat verdi.

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet