Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 23:46   #194
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kerkük ve Musul'un kaybedilen en son topraklar olduğunu savunan DYP lideri Mehmet Ağar, derin devlet iddialarıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Türkiye'nin en son kaybettiği toprakların Kerkük ve Musul olduğunu'' kaydederek, ''Bundan sonra milletin iradesinde bir daha toprak kaybetmeme iradesi teşekkül etmiştir'' dedi.

Ağar, Cevahir Alışveriş Merkezi'nde gazeteci Hasan Taşkın'ın yazdığı ''Demirel'in Kara Kutusu Orhan Keçeli'' adlı kitabın tanıtım kokteyline katıldı.

Mehmet Ağar burada yaptığı konuşmada, bu kitabın içinde uzun yıllar süren bir siyasi çizgiye yönelik hatıraların anlatıldığını belirtti. ''Bundan 20-25 sene sonra belki bugünkü iktidarın nasıl değiştiğinin kitapları yazılacak'' diyen Ağar, Orhan Keçeli'yi tebrik ederek uzun yıllar partiye hizmet etmesi dileğinde bulundu.

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Ağar, son günlerdeki ''derin devlet'' ve ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevden alınma'' ile ilgili soru üzerine, ''Hükümetin, her olayı olduğu gibi, bu olayı da siyasi kriz haline getirmeyi başardığını'' savundu.

Türkiye'de Hrant Dink suikastine benzer olayların daha önce de yaşandığını ama hiçbir olayda böyle bir yönetim zafiyetinin görülmediğini öne süren Ağar, ''Burada meseleyi devlet memurlarının sırtına yıkmak ve birtakım memurları cezai sonuçlar içine sokmak siyasi sorumluluktan kurtulma hevesidir ve komik olmaktır'' dedi.

''Dink soruşturmasından emniyet ve jandarma arasında çatışma olduğu izleniminin çıktığını'' kaydederek yorumunu soran bir basın mensubuna Ağar, ''tüm bu kurumların siyasi otoriteye, Hükümete bağlı olduğu'' yanıtını verdi. Ağar ''Hükümete bağlı olmayan bir tek yargı organları vardır. Geriye kalan bütün organlar doğrudan doğruya Başbakanlığa bağlıdır. Bunların altından kalkamayan bir siyasi kademenin zaten Türkiye'nin yönetimine devam etme imkanı yoktur'' diye konuştu.

-''DERİN MİLLET İRADESİ''-

''Derin devlet olup olmadığını'' soran bir gazeteciye de Ağar şu karşılığı verdi: ''Ben derin devleti tarif ettim. Türkiye'de herşey demokrasi ve hukuk içinde olacaktır. Öyle de olmuştur. Bu konularda yasaların verdiği yetki dışında davranan varsa idari ve adli makamlarca gerekli soruşturmalar yapılır ve ihtiyaç duyulursa ceza verilir. Bu hep ola gelmiştir. Mesele burada yönetim iradesizliğidir. Türkiye'nin en son toprak kaybettiği yer Kerkük ve Musul'dur.

Bundan sonra milletin iradesinde bir daha toprak kaybetmeme iradesi teşekkül etmiştir. Birilerinin derin devlet zannettiği bu irade, derin millet iradesidir. Millette var olan bu irade, yönetimde sorumluluğu olanların beka, sınırların muhafazası, ülkenin birliğinin güçlendirilmesi gibi kavramları kendiliğinden getirmiştir. Ama bu kavramların varlığına rağmen Türkiye her zaman hukuk devleti olmuştur.''

''Emniyet içinde belli siyasi gruplaşmalar olup olmadığına'' yönelik bir soru üzerine Ağar, bu sorunun muhatabının ilgili bakan ya da emniyet müdürü olduğunu belirtti. Kokteyle DYP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Keçeli ve diğer partililer de katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet