Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 23:47   #197
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başkent'te çökertilen dev fuhuş çetesinin telefonda yaptıkları rezil konuşmalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Çeteyle işbirliği yapan Yargıtay hakimi ise tam uçmuş.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başkent'te polisin fuhuş çetesine yönelik olarak altı ay önce başlattığı ve önceki gün sonuçlandırılan "Orkide Operasyonu" kapsamında, fuhuşa aracılık ettiği gerekçesiyle adı Adalet Bakanlığı'na bildirilen hákim M.H.Ç.'nin, yurtdışından gelen kadınlara kendi adına kira kontratı yaparak ev tuttuğu ortaya çıktı. Hákimin, Çankaya'da bulunan başka bir evi ise fuhuş şebekesinin liderlerinden olan Zara Ç.'yle birlikte kullandığı ve operasyonun yapıldığı gün bu evde yakalandığı ifade edildi.

Çeçenistan uyruklu olan ancak Türkiye'de formalite evlilik yaptıktan sonra Türk vatandaşlığını kazanan Zara Ç.'nin, eşinden boşandıktan sonra, iki yıl önce mahkemeye başvurarak hákim M.H.Ç.'nin soyadını aldığı öğrenildi. Zara Ç. ve hakimin soyadı benzerliğiyle bazı kişilere kendilerini karı-koca gibi tanıttıkları ve fuhuş yapan kadınlar üzerinde baskı kurdukları ileri sürüldü.

Fuhuş amacıyla Türkiye'ye Ukrayna, Moldova, Kırgızistan, Çeçenistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden getirtilen kadınların havaalanından yine hakim M.H.Ç. tarafından karşılandığı ve tutulan evlere götürüldüğü de iddia edildi.

DİNLEMEYE TAKILDI

Polisin altı aylık çalışması sırasında, çete lideri kadınla hakimin yaptığı telefon konuşmaları da kaydedildi. Bu konuşmalardan bazıları şöyle:

- Çete lideri: Ben bir süre buralarda olmayacağım kızları kontrol et.

- Hákim: Tamam ben onlara bakacağım. Sen merak etme.

- Çete lideri: Yeni kızlar geliyor. Sanırım birkaç güne burada olurlar.

- Hákim: Tamam gelsinler bir bakarız. İyiler değil mi?

- Çete lideri: Evet evet güzeller.

- Hákim: Arkadaşa güzel olanlardan birini yönlendirelim.

- Çete lideri: Tamam, sen rahat ol.

Hakimlikten atıldı Yargıtay'da göreve geldi

Polisin 6 ay önce başlattığı operasyona adı karışan hákim 38 yaşındaki M.H.Ç., Kırklareli Kofçaz'da hákim olarak çalıştığı dönemde "görevi suiistimalle" suçlanınca hakkında Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Kofçaz'dan alınarak, Yargıtay Tetkik Hákimliği'ne getirildi. HSYK, M.H.Ç'ye 2006 başında "meslekten ihraç" cezası verdi. Bu aşamada M.H.Ç'nin görevinden istifa ettiği ve avukatlık yapabilmek için de HSYK İtirazları İnceleme Kurulu'na başvurarak, cezaya itirazda bulunduğu belirlendi.

Afla Yargıtay'a döndü

Kurul da "ihraç" cezasını bir alt ceza olan "Yer değiştirmeye" çevirdi. Bu süreçte çıkan Sicil Affı'ndan faydalanan M.H.Ç'nin cezası ortadan kalktı ve Yargıtay Tetkik Hákimliği görevine geri döndü. 2006 yılı sonlarına doğru HSYK'den gelen yazı ile bu gelişmeleri öğrenen Yargıtay Başkanlığı ise M.H.Ç ile çalışmak istemedi. M.H.Ç, HSYK'nin 11 Ocak 2007 ve 01 sayılı kararıyla Mardin Hákimliği'ne atandı.

Yargıtay'ın açıklamaı

Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu da dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Haberlerde adı geçen hákim M.H.Ç suç tarihinde Yargıtay'da görevli değildir. Kendisinin Yargıtay'da çalışmaya uygun nitelikleri taşımadığının belirlenmesi üzerine Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu kararı ile Yargıtay dışında görevlendirilmesi istenmiş ve ayrılmıştır. Kurumumuzla anılan hákimin herhangi bir görev ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.

Japon yok Kırgız var, ne fark eder ki

Telefon görüşmelerine, fuhuş yapan bazı kadınların hamile kaldığı ve kürtajdan sonra sancı çektikleri için doktora gitmesi gerektiği yönünde konuşmalar da yansıdı. İsmi açıklanmayan doktorla ilgili soruşturma başlatılırken, fuhuş tacirlerinin elinden kurtarılan 16 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi. İşte telefonla yapılan fuhuş pazarlıklarından örnekler:

- Müşteri: Geçen gönderdiğin bir kadın vardı ya?

- Çete lideri: Hangisi o?

- Müşteri: İki gün önceki. Onu yeniden istiyorum.

- Çete lideri: O kız şu an işe çıktı. Başkasını göndereyim.

- Müşteri: Sen bana dört-beş tane göndersen de ben içlerinden birini seçsem olmaz mı?

- Çete lideri: Hayır böyle olmaz. Sana bir tane göndereyim beğenmezsen iade edersin (...)

- Müşteri: Bak biz her hafta dört-beş kişi geliyoruz. Bize indirim yap.

- Çete lideri: Yok bu konuda yardımcı olamam. Tek fiyat 100 YTL.

- Müşteri: Bari 90 YTL'ye düşsen. Arkadaşlarım için istiyorum.

- Çete lideri: 100 YTL'den istiyorsan gönderirim yoksa kapatıyorum.

- Müşteri: Tamam tamam alacağız (...)

- Müşteri: Ben japon istiyorum sizde var mı?

- Çete lideri: Kırgız var. İkisi de çekik gözlü fark eder mi?

- Müşteri: Olabilir.

( Hürriyet )

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet