Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 19:47   #210
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Fransa'da iktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'nin AB üyeliği karşıtı Nicolas Sarkozy, Türkiye'ye AB üyeliği yerine "Akdeniz Birliği" kurulması önerisinde bulundu.

Seçim kampanya çalışmalarını sürdüren Nicolas Sarkozy, Toulon kentinde 10 bin kişinin önünde yaptığı konuşmada Türkiye'ye AB üyeliği yerine "Akdeniz Birliği" kurulmasını istedi.

ABHaber'e göre, Sarkozy, Fransa'nın yeni bir inisiyatif alarak, AB üyesi olan Akdeniz ülkeleri Portekiz, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin de katılımıyla "Akdeniz Birliği kuralım" çağrısında bulundu. Sarkozy'nin önerisine göre, söz konusu birliğe Akdeniz'in güney havzasındaki Magrep ve Arap ülkeleri de katılacak.

Avrupa'nın sınırsız genişleyemeyeceğini ifade eden Sarkozy, "Türkiye'nin Akdeniz Birliği'nde çok önemli bir yeri olacak. Akdeniz ülkeleri devlet ve hükümet başkanları düzeyinde düzenli toplantılar yapabilir. Örneğin G -8 veya Avrupa Konseyi gibi" diye konuştu.

AKDENİZ TÜRKİYE İLE GÜÇLÜ OLUR

Akdeniz Birliği ülkelerinin çevre, kalkınma, yolsuzluk ve terörle mücadele gibi alanlarda sıkı işbirliğine gidebileceğini anlatan Sarkozy, "Türkiye ile Akdeniz Birliği güçlü bir konuma gelir" ifadesini de konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet