Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 19:50   #216
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Org. Büyükanıt'tan 'düzgün Türkçe' emri
Kemal Yurteri / CNN TÜRK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bütün birliklere emir vererek, Türkçe'nin düzgün kullanılmasını istedi.
Birliklerde yapılan denetimlere, dilin düzgün kullanımı da eklendi.
Yüzbaşı, üsteğmen, teğmen rütbesindeki subayların yanı sıra, astsubay ve uzman çavuşlar da Türkçe sınavından geçirilecek, aldıkları not sicillerine işlenecek.
Türkçe'nin düzgün kullanımı konusunda hassas olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bütün birliklere emir gönderek bu konuda dikkatli davranmalarını, yabancı kelime kullanmamalarını istedi.
Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Denetim Başkanlığı da Orgeneral Büyükanıt'ın emri üzerine, düzenli olarak yaptığı denetim çalışması sırasında personeli dil sınavından geçirecek.
Özellikle genç personelin Türkçe'yi düzgün kullanmaları isteniyor. Bu nedenle, yüzbaşı, üsteğmen ve teğmen ile astsubay ve uzman çavuşlar Türkçe testine tabi tutulacak.
Büyükanıt'ın verdiği emir, Kuvvet Komutanlıklarının yanısıra, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı da kapsıyor.
Büyükanıt emrinde, üst rütbeli personeli de sorumlu tuttu ve alt rütbedekilere Türkçe'yi doğru kullanmaları için yardımcı olmalarını istedi.
Emirde, yabancı teknik terimler ile uluslararası kuruluşlarda kullanılan kelimeler hariç yabancı kelimelerin Türkçe karşılığı olanların kullanılması gerektiği de belirtildi.
Emir sonrasında, TSK personelini ciddi bir sınav bekliyor.
Çoktan seçmeli 20 soru üzerinden yapılacak sınavda, 90-100 puan alanlar "çok iyi", 80-90 puan alanlar "iyi", 70-80 puan alanlar "orta", 60-70 puan alarlar ise "yetersiz" olarak değerlendirilecek.
Test sonuçları subay, astsubay ve uzman çavuşların sicil belgelerine işlenecek.

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet