Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 19:51   #221
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




El Al'ın kararına Türkiye Yahudilerinden tepki...

İsrail Hava Yolları El Al’ın İstanbul uçuşlarını durduracağın açıklaması Türkiye’deki Yahudi toplumunun ve İsrailli diplomatların tepkisini çekti.
Amerika’da yayınlanan The Jewish Week dergisinin haberine göre, karardan dolayı hayal kırıklığına uğrayan Türkiye’deki Yahudiler ve İsrailli diplomatlar, bu durumun İsrail’in Müslüman dünyadaki en yakın müttefiki Türkiye’ye yanlış bir mesaj gönderdiği uyarısında bulundu.
Haberde, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi’nin, söz konusu kararı “dehşetö olarak değerlendirdiği vurgulandı. Avivi, “Ekonomik kararlar üzerine yorum yapamam ama siyasi bir bakış açısına göre bu karar zarar verecektir, ayrıca Türkiye’deki Yahudi toplumunun yüzüne de bir tokat olacaktırö dedi.
Avivi ayrıca Türk Hükümeti’nin bu kararı iki ülke arasındaki ilişkilerde bir gerileme olarak görmesinden de endişe ettiğini söyledi.

1955’TEN BU YANA UÇUYORDU
El Al’ın 50 yıldan uzun süredir devam ettiği İstanbul uçuşlarını durdurmasıyla, Türk Hava Yolları bu hatta uçan tek şirket haline geldi.
Dergiye konuşan ancak ismi açıklanmayan bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise, kararın kendileri için “hayal kırıklığı yarattığınıö söyledi. Yetkili, uçuşların en azından sembolik anlamı nedeniyle devam etmesi gerektiğini vurguladı.
İstanbul-Tel Aviv uçuşlarının yüzde 70 dolulukla gerçekleştiğine dikkat çeken dergi, bu kararın Türkiye’deki Yahudileri de mutsuz ettiğini yazdı. Haberde, Türkiye’deki Yahudiler adına konuşan Silvio Ovadia’nın “Çok mutsuzuz, El Al 1955 yılından bu yana uçuyordu ve biz Türkiye ve İsrail arasında tek havayollarının uçmasını istemiyoruzö dedi.

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet