Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:02   #244
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Gürcistan’da şaraplı et krizi

ABDULLAH KARAKUŞ Tiflis

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Demirden İpekyolu'' diye adlandırılan Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesini başlatmak için önceki gün gittiği Gürcistan’da şaraplı et krizi çıktı. Bazı AKP milletvekilleri ve bürokratlar şarapta dinlendirilmiş biftek ikram edildiğini anlayınca yemeği yarıda bıraktı. Diyette olan Erdoğan’a ise daha önceden biftek yerine özel bir mönü sunulduğu belirtildi.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, önceki akşam Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve heyeti ile Erdoğan ve heyetine Tiflis’te akşam yemeği verdi. Yemekte iki ülkenin heyetlerine şarapta dinlendirilmiş biftek ikram edildi. Yemeği Azerbaycan heyeti ile bazı milletvekilleri ve bürokratlar yedi. Ancak bazı AKP milletvekilleri ile bürokratlar ise etin şarapta dinlendirildiğini fark etti. Bunun üzerine bazı masalarda et yenmedi ve yemek yarıda bırakıldı. Diyette olan Erdoğan’a ise biftek yerine daha önceden hafif bir mönü verildiği belirtildi.

İmza töreninde konuşuldu

Yemeğin ardından 3 liderin katıldığı Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin imza töreninde Türk heyeti arasında şaraplı et muhabbetleri yapıldı. Türk işadamları ve heyeti kimin eti yiyip yemeğini birbirlerine sorarak espiriler yaptı. Bazı AKP milletvekilleri ise “Ben fark ettim yemedim'' diyerek kendini savundu.

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet