Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:02   #245
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Sucuklu yumurtayı Vali beğenmeyince...

Artvin Valisi Aydoğdu, polisevinde yapılan "sucuk ve pastırmalı yumurta"yı beğenmeyince, aşçı Mehmet Güner ile mutfakta çalışan eşi işten çıkarıldı

HAKAN AYDIN Artvin DHA

Artvin Polisevi'nde çalışan Mehmet Güner (34), 14 Ocak Pazar günü izinli olmasına rağmen Vali Cengiz Aydoğdu yemeğe geldiği için işe çağrıldı. Aydoğdu'nun folyoda yumurtalı sucuk pastırma istediği söylenen Güner, bu yemeği yapmayı bilmediğini anlattı.
Bunun üzerine Güner'i yanına çağıran Aydoğdu, yemeği tarif etti. Güner de anlatılan şekilde yemeği yaparak servis yaptırdı. Yemeği beğenmeyen Aydoğdu, aşçının yanına gelmesini istedi. Azar işiteceğini düşünen aşçı, Vali'nin yanına gitmedi.

'Eşimin suçu neydi?'
"Benim branşım sulu yemek" diye konuşan Güner, yaşananları şöyle anlattı:
"Polisevi lokantasında AKP Merkez İlçe Başkanı Özkan Yıldırım da vardı. Eve geldikten sonra onu aradım. 'İşten çıkarıldınız değil mi?' diye sordu. Yanına gitmediğim için Vali Bey'in çok kızdığını ve 'Bir daha geldiğimde bu aşçıyı burada görmek istemiyorum' dediğini, bunun üzerine Emniyet Müdürü Necmettin Emre'nin eşimin de burada çalıştığını söylediğini anlattı. Vali bunun üzerine 'Onu da çıkarın' demiş. Ertesi sabah personelden sorumlu şube müdürü çağırdı. Polisevinin zarar ettiğini, ücretlerimizin ağır geldiğini, bu yüzden de sözleşmelerimizin tek taraflı olarak feshedildiğini söyledi."

'Başka kurumda iş vermediler'
Ardından başka kurumlarda iş aramaya başladığını kaydeden Güner, "Halk Eğitim Merkezi'nde aşçılık kursu açıldı. Usta öğretici arıyorlardı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü, 'Vali Bey sizi oradan çıkarmış. Buraya alırsam bana kızar' dedi. Yani ben şimdi hiçbir kurumda çalışamayacak mıyım?" dedi.

Vali: Başka yerde işe başlatıyorum

Kamuoyunda "Güner çiftinin kendi talimatıyla işten çıkarıldığı" şeklinde kanaat oluşmamasını isteyen Aydoğdu, şunları söyledi:
"Mesele bu yemekte değildi. 'Bu adamın şimdiye kadar yaptıkları çok oldu. İzniniz olursa çıkaracağız' dediler. Ben de kararı onlara bıraktım. Eşinin de çıkarıldığını duyunca çok üzüldüm. Ben böyle bir talimat vermedim. Onları başka bir yerde işe başlatıyorum."

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet