Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:05   #252
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ermeni soykırımı tasarısının destekçisi ve Bush muhalifi ABD Meclisi Başkanı Nancy Pelosi “Bana büyük uçak verin” dedi. Pentagon “Büyüklük önemsiz” diye reddetti.


ABD’de 11 Eylül saldırılarından sonra, Savunma Bakanlığı güvenlik gerekçesiyle, protokol sıralamasında Başkan’dan sonra gelen Temsilciler Meclisi Başkanı’na askeri uçak tahsis ediyor. Kasım’da yapılan seçimlerden sonra Temsilciler Meclisi’nin ilk kadın başkanı olan Nancy Pelosi, bu kapsamda kendisine Boeing 757 tipi uçağın askeri versiyonu olan C-32 verilmesini talep etti.

Pelosi gerekçe olarak ise “California’da yaşıyorum. Evim ile Washington’un arası 3 bin kilometreyi aşıyor. Güvenli bir uçuş için büyük bir uçağa ihtiyacım var” dedi. Ancak Pentagon, bir önceki Meclis Başkanı Dennis Hastert’in 10 kişilik küçük bir jet kullandığını hatırlatarak, “Güvenli uçuş için uçağın büyüklüğü önemli değildir. Kendisine daha küçük bir uçak tahsis edilecek” cevabını verdi. Demokrat Nancy Pelosi, Beyaz Saray’ın Irak’ta asker artırma planına karşı çıkarak Pentagon’a ek bütçeyi onaylamayacağını açıkladı. Pelosi Kongre’den Ermeni tasarısının geçmesini destekleyeceğini vurgulayarak Bush yönetimini Türkiye karşısında zor durumda bıraktı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet