Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:10   #259
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı Florya Atatürk Deniz Köşkü'nün sosyal tesisinde normalde milletvekilleri en çok 15 gün kalabiliyor. Ama eski milletvekillerinden Yalçın Koçak 1999'dan beri, Metin Işık ise 2002'den beri tesislerden çıkmadı.

Ailesiyle yerleşti
1987-1991 döneminde ANAP milletvekilliği yapan Yalçın Koçak, 1999'daki Marmara depreminin ardından ailesiyle sosyal tesislere yerleşti. 1995'te RP'den milletvekili seçilen, sonra DYP'ye geçen gazeteci Metin Işık da 2002'den beri tesislerin bir odasına yerleşti.

Süit oda sadece 50 YTL
TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı iki eski vekili pek çok kez uyardı ama sonuç alamadı. Tesiste normal odanın günlüğü 22, süit odanın da 50 YTL... Bir gazetede köşe yazarı olan Metin Işık "Parasını verip kalıyoruz. Ne olur ki" diyerek kendini savundu.

Şaibeli olay
Yalçın Koçak, Irak işgali sırasında Kuveyt'ten çalınan Van Gogh tablosunu Florya Köşkü'nde satmak isterken gözaltına alınmıştı.


Beleşçi milletvekilleri köşkü mesken tutmuş

Florya Atatürk Deniz Köşkü'nde kalan eski milletvekilleri Metin Işık ile Yalçın Koçak, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın tüm uyarılarına rağmen sosyal tesisleri terk etmeye yanaşmıyor.

Milletvekilleri, sunulan ayrıcalıkları görevleri bitmesine rağmen yaşamakta ısrar ediyor. Tıpkı Metin Işık ve Yalçın Koçak gibi. 1995'te Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen, daha sonra da Doğru Yol Partisi'ne geçen Metin Işık ile 1987 yılında ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak uzun yıllardır Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'nde yaşıyor. Işık, halen Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaparken; Koçak, Bulgaristan'da kurduğu ilk özel Türk üniversitesinin mütevelli heyeti başkanlığını yapıyor. 1995'te siyasete giren Metin Işık adı, Aydın Menderes'in Refah Partisi'nin Antalya'da yapacağı istişare toplantısına giderken geçirdiği trafik kazasıyla da akıllara kazındı. Işık, dönemin önemli isimlerinden birisi olmasına rağmen bir kez daha milletvekilliğine aday olmadı ve gazeteciliğegeri dönüş yaptı. Ancak milletvekilliğinin kendisine sağladığı kolaylıklardan da vazgeçmedi. Öyle ki Işık, 2002'den bu yana Florya Köşkü'nün Sosyal Tesisleri'nde kalıyor.

Depremden sonra
Aynı durumda olan bir diğer kişi ise 1987-1991 döneminde ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak. 2004 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde Avrupa'nın ilk özel Türk üniversitesi olan "Balkan Üniversitesi"ni kurdu. Koçak, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin ardından ailesiyle Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'ne yerleşti. Milletvekilleri tesisleri aralıksız en fazla 15 gün kullanabiliyor. Sosyal tesisleri evi gibi kullanan 18. dönem milletvekili Koçak ve 20. dönem milletvekili Işık ise, parasını ödedikleri sürece sosyal tesisleri kullanma hakları bulunduğunu belirtiyor.


Koçak, çalıntı tablo pazarlığı yaparken yakalandı

ANAP eski Sakarya Milletvekili Yalçın Koçak, Irak'ın işgali sırasında Kuveyt'ten çalınan Van Gogh'a ait resmi Florya Atatürk Deniz Köşkü'nde satmak isterken jandarma tarafından yakalandı. Alıcı kılığındaki jandarma istihbarat timleriyle temas kuran Koçak, Van Gogh tablosu için 200 bin doları nakit, 200 bin doları senet karşılığı anlaşma yaptı. Ardından da elinde bulunan ve uçak yapımında kullanılan çok değerli selenyum ve osminyum kimyasallarını da jandarmaya satmak isteyen Yalçın Koçak, suçüstü yakalandı.



NECLA GÖRGEÇ-SABAH

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet