Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2007, 04:23   #266
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başbakan Erdoğan,"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim." dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya yönelik verilen gensorunun Salı günü görüşüleceğini belirterek, ''Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir soru üzerine ''Emniyet Genel Müdürlüğüne henüz atama yapılmadığını şu anda gerek valiler, gerekse Emniyet Müdürlüğü konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını'' belirterek, ''Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde Cumhurbaşkanlığına arz ederiz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Emniyet müdürlükleri ve vali atamalarında boş bulunanlar mı? yoksa başka atamalar da olacak mı?'' sorusuna Erdoğan, ''Genelde hemen hemen boş bulunan, şu anda vekaleten yürütülen, bazıları da rotasyon diyebileceğimiz atamalardır'' yanıtını verdi.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili ''Hemen her gün basına yansıyan gelişmeler var. İstanbul Emniyet Müdürüyle ilgili tasarrufunuz olacak mı? İçişleri Bakanının istifasına yönelik muhalefetten gelen görüşler var. Ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Muhalefet gensoru vermiş Salı günü gensoruyu görüşeceğiz. Ülkeyi muhalefet idare etmiyor. Ülkeyi iktidar idare ediyor. Biz öyle muhalefete falan pabuç bırakmayız, merak etmeyin.''

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teşkilatlarına gönderdiği ''tahriklere kapılmayın'' şeklinde uyarıya ilişkin olarak, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' dedi.

Partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran Erdoğan, ''terör örgütüne yönelik Avrupa'da yapılan operasyonlarda ABD ile yürütülen koordinatörlük kurumunun etkisinin olup olmadığının'' sorulması üzerine, ''ABD ile yürüttüğümüz bu müşterek çalışmanın, AB üyesi ülkelerle sürekli olarak bu konuyla yapmakta olduğumuz görüşmelerin bir neticesi olduğuna inanıyorum'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kaldı ki ortaya çıkan gerçekler bizim yıllar yılı vurguladığımız altını çizdiğimiz gerçeklerdir. Öyle zannediyorum ki bu operasyonlar neticesinde elde edilenler daha birçok gerçekleri de ortaya çıkaracaktır. Şu anda ortada henüz iki ülkenin attığı adımlar var. bunu hangi ülkeler takip edecek onu da izlemeye devam edeceğiz.''

-301. MADDE-

301. maddeye yönelik sivil toplum örgütlerinin önerilerinin bulunduğunun belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda, bana henüz sivil toplum örgütlerinden bir grubun önerisi geldi. O da dün basına açıklanan bir metindi. Bunun dışında daha farklı sivil toplum örgütlerinden ne gelecek onu da bekliyoruz. Bunlar da geldikten sonra değerlendirmesini arkadaşlarımızla yapacağız. Temenni ediyorum ki süreç içerisinde diğer sivil toplum örgütleri de önerilerini sunar ve bizler de bunların üzerinde çalışarak atacağımız bir adım varsa bu adımı atarız.''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yayınladığı bir genelgede, ''Seçim atmosferine girdik, tahriklere, tuzaklara kapılmayın'' ifadesinin yer aldığının belirtilmesi üzerine de Erdoğan, bu konuyla ilgili olarak söyleyeceği hiçbir şey olmadığını kaydetti. Erdoğan, ''Şu anda bu noktada 'tahriklere kapılmayın' deyişini anlamlı bulurum. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Fakat, 'tahriklere kapılmayın' derken ortaya çıkan neticeler üzerinde de iyi düşünmesini isterim'' diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet