Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 19:39   #278
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kuvayi Milliye Derneği Genel Başkanı, emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ, bir gazetede yayınlanan "Silah üzerine çete yemini" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Yapılan yayınlarla bizzat şahsım bir takım çevrelere hedef gösterilmiştir" dedi.
Kurduğu Kuvayi Milliye Derneği'ne üye yaptığı kişilere, "Bu uğurda öldürülmek var, öldürmek var. Bin kere pişman olmak, çoluk çocuk önünde mahçup olmak var" uyarısında bulunan ve üyelere silah ve Kur'an üzerine el bastırtığı iddia edilen Fikri Karadağ isimli emekli Kurmay Albay, görüntülerinin basına yansıması üzerine açıklama yaptı.
Kadıköy'de bulunan bürosunda açıklama yapan Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Fikri Karadağ, derneğinin kuruluş amacını anlattı. Derneği çete olarak nitelendirmenin bütün insaf ölçülerinin dışında olduğunu dile getiren Karadağ, "Türkiye genelinde 69 teşkilatımız var. Derneğimiz kesinlikle hukuka aykırı yasa dışı olan ve meşru zemine dayanmayan bir hareket davranış ve faaliyete bulunmamıştır. Ve bundan sonra da bulunmayacaktır" dedi.
"Öldürmek veya da ölmek deyimiyle ne anlatılmak isteniyor" sorusu üzerine Karadağ, "Kasıtlı olarak vurgulanan ölmek de var öldürmek de sözleri Ulu Önder Atatürk'ün 8-9 Temmuz 1919'da Erzurum'dayken, askerlikten ayrılıp, ferdi olarak mücadeleye devam kararı aldıktan sonra kendi karargahında bulunan personele karşı yapmış olduğu konuşmadan alınmış olup, sadece örnek olarak verilmiştir. Yoksa iddia edildiği gibi bizim hiçbir üyemizden böyle bir isteğimiz olmamıştır. Haber yorum, tek taraflı, iyi niyetten yoksun bir şekilde hazırlanmıştır" diye konuştu.
"Yemin töreni sırasında masanın üzerinde neler var?" sorusuna Karadağ, "Yemin töreninde kullanılan bayrak, sancak, Atatürk resimleri ve Kuran'ı Kerim, Türk milletinin vazgeçilmez kutsal değerleridir. Kendi kutsalları üzerine yemin etmek en doğal haklarıdır. Bundan rahatsız olanların varlığı çok üzücü ve düşündürücüdür" şeklinde cevapladı.
"Danıştay'a yapılan saldırıyla dernek olarak ilginiz olduğu söylendi. Bu iddialarla ilgili ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Karadağ, "Şahsım ve Kuvayi Milliye Derneği'nin hiç bir mensubunun her hangi bir caniyle kesinlikle alakası yoktur ve olamaz. Söz konusu olan haber ve yorumlarda Danıştay suikastıyla ilişkimiz varmış görüntüsü verilmesi gerçekten çok insafsız ve üzücü bir iftiradır. Danıştay saldırısı ve Dink cinayeti tarafımızdan asla tasnif edilemez. Bu iki menfur olayla Kuvayi Milliye'nin ve şahsım aynı sayfa da anılmasını dahi hakaret olarak görüyorum. Yapılan yayınlarla şahsıma ve 41 yıl boyunca şerefle hizmet etmekten gurur duyduğum askerlik mesleğine ve genel başkanı olduğum Kuvayi Milliye Derneği'ne karşı haksız ve tek taraflı ve yanıltıcı, toplum nazarında küçük düşürücü doğru olmayan iddialar ileri sürülmüş, hayali senaryolarla gerçekler çarpıtılmış, hakkımda nezaket sınırları aşılarak iftiraya varan ifadelerle bizzat şahsım bir takım çevrelere hedef gösterilmiştir" ifadelerini kullandı.

kaynak haberalemi.net

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet